kruimruimte isolatie

De kerst staat weer voor de deur! Gezellig met de familie aan het kerstdiner en cadeautjes onder de kerstboom. Maar als je last hebt van een koude vloer is het niet makkelijk om je huis lekker warm te maken. Dit kan veroorzaakt worden door een vochtige kruipruimte. Om tijdens te kerst toch een lekker warm huis te hebben kan je dit met een kleine ingreep verbeteren. U kunt de kruipruimte laten isoleren met EPS korrels. Deze korrels zijn via een blaassysteem makkelijk aan te brengen. De voordelen van de isolatie zal u snel merken zodat u kan genieten van een warme kerst.

voordelen van EPS korrels

Wanneer u last heeft van water in de kruipruimte kan dit problemen opleveren. U kunt dit oplossen door EPS korrels in uw kruipruimte te plaatsen. EPS korrels zijn eigenlijk kleine piepschuim korreltjes. Dit materiaal wordt gebruikt om uw kruipruimte te isoleren en bied verschillende voordelen:

  • Korrels blijven drijven
  • Stoot water af
  • Volledige isolatie
  • Lagere energie rekening
  • Kruipruimte blijft begaanbaar
  • Voorkomt ongedierte

De korrels worden met een blaassysteem in uw kruipruimte geblazen. De korrels vormen zich als een dikke laag op het water. De bolletjes zijn gemakkelijk te verspreiden waardoor de gehele ruimte  bedekt wordt met de EPS-korrels. Door de EPS korrels ontstaat er een droge lucht die veel makkelijker te verwarmen is. Dit zorgt ervoor dat uw energierekening omlaag gaat. Werkzaamheden in de kruipruimte doen blijft gewoon mogelijk. De korrels liggen los zodat u ze gewoon opzij kunt schuiven op de plaats waar u moet zijn.

Hoe werkt kruipruimte isolatie

De kruipruimte is de perfecte plek voor vocht om zich te verzamelen. De warmte van de verwarming zorgt ervoor dat het vocht zich kan condenseren. Dit gaat zich aan de onderkant van de vloer verzamelen. Dit zorgt ervoor dat je vloer heel koud aanvoelt. Met een kruipruimte isolatie kan dit probleem verholpen worden. Met een groot blaassysteem worden de korrels via het kruipluik in de kruipruimte geblazen. Voor een goede isolatiewaarde moet minimaal dertig centimeter worden aangebracht. Wanneer u een laag water in de ruimte heeft staan blijft de isolatie daarop drijven. De vochtige lucht kan zich niet verspreiden door de kruipruimte isolatie.  De vloer wordt dus helemaal droog waardoor deze veel makkelijker te verwarmen is. Zo heeft u tijdens de kerstdagen geen last van koude voeten. Ook bespaart u kosten op de energierekening

Kosten voor kruipruimte isolatie

De kosten om uw kruipruimte te isoleren zijn afhankelijk van een aantal factoren.

  • Type woning
  • Bereikbaarheid
  • Hoeveelheid vocht
  • Gebruik isolatiemateriaal

Al deze factoren spelen mee om de juiste prijs voor u op te stellen. Omdat iedere woning anders is zijn de prijzen ook verschillend. Wilt u graag weten wat de kosten zijn om uw kruipruimte te isoleren met EPS korrels, zodat u tijdens de kerst een comfortabel huis heeft. Vraag bij een specialist bij u uit de omgeving een offerte aan. Door de specialist word er vakkundig bepaald welke mogelijkheden er zijn om uw kruipruimte is isoleren.