5 redenen om voor Portugese tegels te kiezen

Toe aan een nieuwe vloer in de badkamer, keuken of elders in huis? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. We kennen allemaal wel de standaard vloeren zoals pvc, laminaat en tapijt. De populariteit voor iets minder bekende vloersoorten neemt echter flink toe. Zo kiezen steeds meer mensen voor een stevige tegelvloer in huis. Vooral Portugese tegels winnen enorm aan populariteit. Op FLOORZ vind je een grote selectie van deze bijzondere tegels. Prachtig om te zien, maar misschien vraag je je ook af welke voordelen ze opleveren. Waarom zou je juist voor deze tegels kiezen? We geven je vijf goede redenen. 

1. Rijke geschiedenis

De geschiedenis van vloeren is meestal niet al te rijk. Als we kijken naar Portugese tegels, dan is dit toch wel speciaal. De tegels zijn van oorsprong ontdekt door de Moren. Ze waren ooit op zoek naar een manier om hun woningen te verrijken. Een bijzondere vloer was noodzakelijk. Er werden diverse materialen gebruikt en nieuwe technieken bedacht, waardoor uiteindelijk de Portugese tegel werd geboren. Deze werd daar zo goed ontvangen, dat ze al snel bedachten om de tegel ook in de rest van Europa te introduceren. Met succes! 

Inmiddels behoren Portugese tegels al jaren tot een van de populairste tegels binnen Europa en dat is niet zonder reden. De voordelen liegen er niet om. 

2. Onderhoudsvriendelijk

Laten we eerlijk wezen: door de jaren heen zijn we steeds drukker geworden. Naast werk, gezin en een sociaal leven heb je dan ook weinig zin om veel tijd en aandacht in het huishouden te steken. Daarom investeren we steeds vaker in onderhoudsvriendelijke materialen. Met Portugese tegels zit je dan wel goed. Deze worden volledig geïmpregneerd, waardoor je er vrijwel geen omkijken naar hebt. De tegels kunnen tegen een stootje en zijn eenvoudig schoon te houden door incidenteel te stofzuigen en een keer te dweilen. Veel extra werk heb je er verder niet aan.

3. Zeer lange levensduur

Soms worden mensen afgeschrikt door de prijs van Portugese tegels. Ze zijn relatief duur in vergelijking met andere vloersoorten. Bedenk echter ook wat je hiervoor terugkrijgt. De tegels beschikken namelijk over een uitzonderlijk lange levensduur. Bovendien is het ook slim om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Met Portugese tegels in de aanbieding bespaar je niet alleen heel veel geld, maar wordt de terugverdientijd door de lange levensduur ook nog eens korter. Win-win!

4. Handig in combinatie met vloerverwarming

Steeds meer mensen gebruiken vloerverwarming voor het verwarmen van hun woning. Soms is dit zelfs de enige mogelijkheid om te verwarmen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze gecombineerd kan worden met de vloer. Dat is niet bij elke vloersoort mogelijk. Bij Portugese tegels is dit wel het geval. De tegels kunnen de warmte goed geleiden, waardoor je meer profijt hebt van de verwarming. 

5. In alle soorten en maten verkrijgbaar

Portugese tegels zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn ongelooflijk veel kleurschakelingen mogelijk. Hierdoor stel je eenvoudig een vloer samen die bij de rest van het interieur past.