3 redenen om voor visgraat laminaat te kiezen

De vloer is allesbepalend voor de uitstraling van de woning. Het kan een interieur maken of breken. Bovendien zorgt het ook voor extra wooncomfort en of de woning wel of niet onderhoudsvriendelijk is. Kortom, dit is geen beslissing om overhaastig te maken. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, kom je dan ook voor heel veel verschillende keuzes te staan. Kies je voor parket of laminaat? Visgraat of een standaard patroon? Heb je echt geen idee? Dan is het goed om eens stil te staan bij de populairste keuzes van dit moment.

Een van de meest favoriete vloeren van dit moment is visgraat laminaat. Dit komt zowel door haar uitstraling als haar karakteristieke eigenschappen. Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze vloer? Lees dan snel verder en ontdek drie redenen om voor visgraat laminaat te kiezen.

1.      Eenvoudig zelf te leggen

Een van de grootste nadelen van visgraat is dat het patroon vaak lastig zelf te leggen is. Je wil immers wel dat dit er ook daadwerkelijk goed uitziet. Dit is bij visgraat laminaat echter niet het geval. Deze laminaatvloeren worden altijd middels zogenaamde startpunten gelegd. Stap voor stap wordt in de instructie uitgelegd hoe je moet beginnen met leggen. Dan is het enkel nog een kwestie van de delen aan elkaar ‘klikken’. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om visgraat laminaat te leggen. Je hebt hier weinig ervaring of kennis voor nodig.

2.      Realistisch design

Zou je dolgraag een echte houten vloer willen hebben? Omdat je die natuurlijke uitstraling echt fantastisch vindt? Maar vind je de nadelen te zwaar wegen? Dan is visgraat laminaat een prima alternatief. Het grote voordeel van deze vloer is namelijk dat het een zeer realistisch design heeft. Kies je voor een goede visgraat vloer, dan is deze nauwelijks nog van het echt te onderscheiden.

Ben je juist op zoek naar een andere uitstraling dan houtlook? Dan zijn laminaatvloeren tegenwoordig ook in heel veel andere soorten verkrijgbaar. Zo heb je zelfs laminaatvloeren met een betonlook. Hierdoor geniet je altijd van de uitstraling die je zoekt, mét de voordelen van laminaat. Het beste van beide werelden!

3.      Geschikt in combinatie met vloerverwarming

Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over vloerverwarming in huis. Hoewel dit een fijne manier is om het huis te verwarmen en het wooncomfort te verhogen, is dit helaas niet altijd met elke vloer geschikt. Sommige vloeren geleiden de warmte niet goed, waardoor het rendement daalt. Daarnaast zijn er ook vloeren die niet tegen de hitte kunnen. Een visgraat laminaatvloer kan gelukkig wel uitstekend gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Laminaat beschikt van nature over een lage warmteweerstand, waardoor de warmte sneller wordt opgenomen en zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Let er wel op dat je voor de juiste ondervloer kiest. Deze moet tevens over een lage warmteweerstand beschikken en eventueel contactgeluid verminderen. Zo ligt de vloer er strak in en blijft deze over alle bijbehorende voordelen beschikken.