pcv vloer laten leggen

De goedkope PVC vloer is anno 2018 helemaal hot! Loop een willekeurige Nederlandse woning binnen en de kans is groot dat zij genieten van de talloze voordelen en exclusieve uitstraling van een PVC vloer. De populariteit van deze vloer is gemakkelijk te verklaren aan de hand van vele voordelen, maar het brengt ook wel een aantal dilemma’s met zich mee. Zo weten veel mensen niet of het mogelijk is om een PVC vloer zelf te leggen en zijn ze wat terughoudend voor de bijkomende kosten als ze besluiten om dit werkje uit te besteden. In dit artikel vertellen waarom PVC vloeren leggen gemakkelijk zelf gedaan kan worden en wanneer je beter een professional in kan schakelen.

PVC vloeren leggen, moeilijk of goed te doen?

Dikwijls stellen mensen de vraag of het leggen van een PVC vloer moeilijk is. Uiteraard is dit volkomen afhankelijk van jouw eigen creativiteit, kennis en fysieke gesteldheid. Wel kunnen we stellen dat de meeste mensen zeer capabel zijn om zelf een PVC vloer te leggen. Het leggen van een tegel- of houten vloer wordt regelmatig als veel lastiger bestempeld. Dit omdat je werkt met lastige materialen, materialen die allemaal zo hun eigen zorg en onderhoud nodig hebben. PVC is een zeer gebruiksvriendelijk materiaal en dit zie je ook terug in de legwijze van de vloer. Er bestaan meerdere legsystemen. De meest voorkomende is het kliksysteem of het zelfklevend systeem. Soms komt het ook voor dat je de planken zelf aan elkaar moet lijmen, maar dit is meestal niet het geval. Alvorens je een PVC vloer aanschaft is het belangrijk om eerst advies te vragen aan een specialist van de bouw- of speciaalzaak. Niet alleen om te kijken of de PVC vloer bij jouw interieur past, maar ook om meer informatie te winnen over de vloer. Geef hierbij ook aan dat dit de eerste keer is dat je een vloer legt. Samen met de specialist kun je vervolgens de mogelijkheden bekijken. Bovendien kom je zo ook meer te weten over de wijze waarop de vloer gelegd moet worden. Met de nodige informatie en tips is het leggen van een PVC vloer eigenlijk helemaal niet zo lastig!

pvc vloer leggen

Wanneer kan je het leggen van de PVC vloer beter uitbesteden?

In de meeste gevallen kan je een PVC vloer heel gemakkelijk zelf leggen. Het komt echter wel voor dat er soms aangeraden wordt om iemand van buitenaf in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld zo als je een zeer uniek patroon wilt hebben, maar ook als je fysiek niet capabel genoeg bent. Het leggen van een PVC vloer blijft immers een arbeidsintensief klusje en niet iedereen is daartoe in staat. Om alsnog geld te besparen, raden wij aan om eens in je omgeving te vragen of er mensen zijn die ervaring hebben met het leggen van een PVC vloer en jou hierbij willen helpen voor een vriendenprijsje. Dat scheelt je een hoop stress en geld!