voordelig geprijsde lamp

Uw ruimte is straks helemaal af: er ligt een mooie, goed geprijsde nieuwe vloer, u heeft uw meubels en accessoires bij elkaar: dan is het tijd voor de puntjes op de “i”. Dat doet u bijvoorbeeld met een prachtige nieuwe lamp. Maar speelt geld een belangrijke rol en wilt u niet te veel voor uw nieuwe lamp betalen? Wij laten u zien hoe u tegen schappelijke kosten een lamp in huis haalt waar u elke dag van kunt genieten. Het gaat er vooral om dat u slim koopt. Wij leggen uit hoe.

Welke lamp biedt de meeste waar voor uw geld?

In veel ruimtes, zeker in open woonkamers, is het helemaal niet nodig om in elke hoek lampen te hebben. Sterker nog: met de juiste keuzes kunt u met slechts enkele lampen uw kamer perfect verlichten.

Een belangrijke vraag is: welke lamp biedt de meeste waar voor uw geld? Met andere woorden: hoe haalt u het maximale uit een lamp en verlicht u de kamer optimaal? De kamer goed verlichten, gaat het beste van bovenaf. Hanglampen zijn dan de optimale oplossing. Met de juiste hanglamp kunt u een zeer groot deel van de kamer verlichten.

Hanglampen

Het is dan wel belangrijk dat u kiest voor een hanglamp die zijn licht zo veel mogelijk kan verspreiden. U heeft in dat opzicht weinig aan een lamp met een grote of diepe kap. Deze kap zorgt er namelijk voor dat het licht gebundeld blijft. Kies dus voor een mooie hanglamp die zijn licht ver door de kamer verspreidt. Denk bijvoorbeeld aan een houten rotan lamp, of een lamp met meerdere lampjes die alle kanten op schijnen.

De andere optie: meerdere kleine lampjes

Om een kamer goed te verlichten, kunt u dus kiezen voor een fikse lamp met een groot bereik. Het kan echter ook anders. De vraag die u zichzelf kunt stellen, is: waar heeft u verlichting nodig en hoe maakt u een ruimte spannender? Is het echt nodig dat de hele ruimte wordt verlicht, of kunt u ook prima voort met sfeervolle verlichting op enkele belangrijke plekken? Kleinere lampen zijn vaak voordeliger in aanschaf. Het kan dus zo zijn dat u met meerdere kleine lampjes net zo goed geholpen bent, maar voordeliger uit bent dan met enkele grote lampen.

Kosten besparen zit ‘m ook in duurzaamheid

U kent ongetwijfeld het gezegde “goedkoop is duurkoop”. Dat gaat bij verlichting in zekere zin absoluut op. Door te zoeken naar de goedkoopste optie bent u niet per definitie het voordeligst uit. U dient namelijk ook rekening te houden met het verbruik van de lampen. Wees slim en investeer in goede LED verlichting. De aanschafprijs van een LED lamp is dan wel hoger dan die van een spaarlamp; een LED lamp gaat wel veel langer mee en betaalt zichzelf op die manier terug.

Vind de lamp die bij u past

Bij Directlampen.nl vindt u alle soorten lampen in diverse prijsklassen. Hier vindt u dus altijd een lamp die bij u past en die aan uw eisen voldoet.