3 handige interieurtips om jouw woning een stuk spannender te maken  .v1

Witte muren en te weinig aandacht voor het interieur. Een gemiste kans, want je kunt zoveel doen met de muren en de sfeer in jouw woning. Er zijn tal van verschillende manieren om jouw woning een stuk spannender te maken. Zelfs als je maar over een klein budget beschikt. Door een nieuwe laag verf aan te brengen, een mooi kunstwerk op te hangen of op een andere manier je creativiteit de vrije loop te laten, maak je jouw interieur direct een stuk spannender. Maar hoe ga je precies te werk? Voor welke wandafwerking kies je? En welke accessoires kunnen jouw woning net dat beetje extra geven? Wij geven 3 handige interieurtips.

1.    Doe inspiratie op

Allereerst is het belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. De digitale wereld is hierbij jouw grootste vriend. Maak gebruik van zoekopdrachten in je favoriete zoekmachine of zoek inspiratie op Pinterest. Hier tref je verschillende interieurs en stijlen om jou te inspireren. Sla de plaatjes op die jouw interesse wekken en bedenk goed hoe jij een zelfde soort wandafwerking en stijl in je eigen woning kunt creëren.

Houd er rekening mee dat je niet direct nieuwe meubels hoeft te kopen om jouw woning een make-over te geven. Je kunt ook oude houten meubels opknappen. Schuren, in de grondverf zetten en aflakken met Sigma s2u Nova Satin en ze zien er weer als nieuw uit. Bovendien is vintage tegenwoordig helemaal in. Een prima manier om jouw woning direct wat meer sfeer te geven!

Sigma s2u Nova Satin

2.    De perfecte kleur

Schilderen is een zeer eenvoudige en voordelige manier om jouw woning extra sfeer en karakter te geven. Bovendien kan bijna iedereen wel uit de voeten met een verfkwast. Toch lijkt schilderen vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Dit begint al bij het vinden van de perfecte kleur. Een goede kleur zal alle stijlen in jouw woning met elkaar verbinden. De ultieme smaakmaker spelen. Als je echter een verkeerde kleur kiest, zorgt dit er misschien voor dat je interieur helemaal geen geheel meer is. Bovendien moet je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een kleur die je heel mooi vindt. Als je een hekel hebt aan geel, moet je hier dan ook gewoon niet aan beginnen. Maar hoe kies je dan wél de juiste kleur?

  • Wat is jouw favoriete kleur? Het is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk dat jij tevreden bent met de kleur. Bedenk daarom goed welke kleuren jou wel kunnen bekoren en kies voor een tint die daarbij past.
  • Houd rekening met de kleuren die nu al in jouw interieur terugkomen. Let bijvoorbeeld op de kleuren in een schilderij, het vloerkleed of in de accessoires. Door deze op de muren terug te laten komen, creëer je eenvoudig één geheel.
  • Kies voor één accentmuur en verf de rest van de muren in neutrale en rustige tinten. Hierdoor knalt deze muur er echt uit en maak je direct een statement als je de ruimte binnenstapt. Om het geheel niet té druk te maken, laat je de overige muren verder met rust.

3.    Schakel hulp van specialisten in

Het stylen van je woning en dan met name de wandafwerking is geen makkelijke opgave. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen de hulp van interieurstylisten inschakelen. Kom je er dan ook echt niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Schroom je dan niet om er een deskundige bij te halen. Zij luisteren goed naar jouw wensen, zodat jullie samen een droomwoning kunnen realiseren.