Kies een geschikte vloer voor in de badkamer uit

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe badkamer uit te kiezen of te verbouwen? Dan is een van de dingen waar je een keuze over moet maken – naast welke soort badkamermeubels je in de badkamer wilt hebben – welke vloer je wilt gaan leggen. Dit kan nog best een zoektocht zijn als je niet goed weet welke vloeren er geschikt zijn voor een badkamer. Geen nood. Met deze informatie en tips weet jij zo alle voor- en nadelen van een vloer in de badkamer. Op die manier kun jij zo bij de bouwwinkel de perfecte vloer uitkiezen die past bij jouw wensen en behoeften voor de badkamer.

De meeste gekozen optie, een tegelvloer

Tegels zijn een van de meest gekozen opties voor een vloer in de badkamer. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor vloerverwarming. Ideaal als je met je blote voeten een badkamer binnenkomt en het gelijk warm is aan je voeten.  Naast het feit dat het gemakkelijk te onderhouden is kun je met tegels ook alle kanten op. Van grote tegels tot kleine vierkanten tegels met een werkje, je kunt het geheel naar eigen smaak inrichten. Het enige nadeel is dat het leggen van een tegelvloer een precies klusje is. Het geheel moet egaal zijn en goed aansluiten, dit kun je het beste door een vakkundige tegelzetter laten doen. Hierdoor kan een tegelvloer ook best duur zijn. Ben je zelf handig, dan kun je op deze kosten besparen.

 PVC als vloer voor de badkamer

Veel mensen kiezen vaak voor tegels in de badkamer omdat deze makkelijk schoon te houden zijn en goed tegen water kunnen. Twee andere opties waar je misschien niet snel aan zou denken is een pvc vloer of hout. Een pvc vloer wordt ook veel gebruikt bij een slaapkamer met bad. De voordelen van een pvc vloer is dat deze waterbestendig is goed gecombineerd kan met vloerverwarming. Iets wat in een badkamer erg prettig is; je wilt tenslotte graag in een warme omgeving douchen. Ook biedt een pvc vloer veel mogelijkheden over wat voor soort sfeer je wilt uitdragen in de badkamer. Met een pvc vloer kun je daarom ook veel verschillende kanten op en de badkamer in verschillende stijlen inrichten. Daarnaast is een pvc vloer ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk, je hoeft er weinig aan te doen en kan hem gemakkelijk dweilen en schoonhouden. Je denkt nu vast; dit is te mooi om wat te zijn. Een vloer zonder nadelen. Maar dat is niet waar. Het nadeel van een pvc vloer is dat deze vrij duur zijn.  Heb je een niet zo ruim budget, dan valt het gebruik van een pvc vloer af. Heb je genoeg te besteden, dan zijn er geen nadelen aan een pvc vloer.

Een houten vloer in de badkamer

Nu denk je misschien dat hout geen goede optie voor een badkamer is omdat een houten vloer vaak slecht tegen vocht kan. Toch is dat niet altijd het geval. Door de technologische ontwikkelingen bestaan er nu ook houten vloeren die prima tegen vocht kunnen. Deze vloeren hebben een waterafstotende laag waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de houten vloer uitzet of vocht opneemt. Een houten vloer is ontzettend mooi in een naturel aardetinten badkamer. Het grote voordeel van een houten vloer is dat het gelijk een warme en zachte uitstraling aan de badkamer geeft. Ook heb je gelijk een soort wellness gevoel doordat er hout is gebruikt, dat zorgt voor een ontspannen gevoel. Het nadeel is dat het veel werk kost om een houten vloer te leggen. Het moet namelijk ontzettend precies worden gedaan, want wanneer de naden niet goed aansluiten kan er toch nog wat vocht in het hout trekken. En dat wil je natuurlijk niet in een nieuwe vloer. Ook kost een houten vloer iets meer onderhoud dan een pvc of tegelvloer. Wat je ook kiest, kies een vloer die jij het mooiste vindt liggen bij jouw badkamer.