welke vloer kiest u

 Bent u toe aan een nieuwe vloer, dan heeft u tegenwoordig de keuze uit vele verschillende soorten vloeren. Iedere soort vloer komt ook weer in verschillende uitvoeringen, zo kunnen bijvoorbeeld de afmetingen, kleuren en de duurzaamheid verschillen. Het aanbod is enorm en dat maakt het kiezen van een nieuwe vloer erg lastig. Bij de keuze voor een vloer speelt smaak een belangrijke rol, maar ook de functionaliteit en eigenschappen van de vloer kunnen van belang zijn. Het vergelijken van de eigenschappen van verschillende vloeren met elkaar, kan de keuze gemakkelijker maken. Hieronder helpen we u bij het kiezen van uw ideale vloer door een beschrijving van verschillende soorten vloeren te geven en de voor- en nadelen van deze vloeren te benoemen.

Houten- of parket vloer

De houten- of parketvoer is al jarenlang een geliefde vloer. Het hout geeft een natuurlijke uitstraling en warme sfeer aan uw interieur. Het natuurproduct komt in verschillende soorten hout en is daarom goed te combineren met vele verschillende soorten woonstijlen. Een nadeel van hout is dat het slecht tegen vocht kan, door weersomstandigheden en vocht kan parket uitzetten en krimpen. Daarnaast is een parketvloer bij aanschaf erg duur. Daarentegen heeft parket een ontzettend lange levensduur, de vloer kan namelijk geschuurd worden waarna deze weer als nieuw zal zijn.

houten vloer kopenLaminaatvloer

Eén van de meest populaire typen vloer is de laminaatvloer. In de loop der jaren heeft deze vloer zich ontwikkeld tot hoge kwaliteitsvloer. Laminaat heeft een natuurlijke uitstraling en komt in verschillende motieven en kleuren. De vloer is eenvoudig en snel te leggen en is zeer onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel is de prijs. Laminaat oogt als een parketvloer maar is vele malen goedkoper. Wilt u het laminaat een andere kleur geven, dan is dit niet mogelijk en zult u uw gehele vloer moeten laten vervangen. Wilt u meer lezen over laminaat? Kijk dan op de website Bebolaminaat.nl.  Hier vindt u alle belangrijke informatie omtrent laminaat. Ook kunt u bij Bebo Laminaat, laminaat bestellen tegen de beste prijzen.

PVC vloer

Ook PVC vloeren zijn in de laatste jaren van steeds betere kwaliteit geworden en er wordt voor woon- en slaapkamers steeds vaker voor dit type vloer gekozen. Deze vloeren zijn gemakkelijk te leggen dankzij het klik systeem. Ook is PVC erg onderhoudsvriendelijk en over het algemeen slijtvast. In tegenstelling tot laminaat of echte houten vloeren is PVC is een stuk ‘stiller’ de vloer dempt het geluid meer wat PVC ideaal maakt voor een appartement of bovenverdieping. Het nadeel van PVC is dat het uiterlijk een echte houtenvloer nooit kan evenaren en PVC kan ook krasgevoelig zijn. 

pvc vloer kopen

Tapijtvloer

Tapijt of vloerbedekking komt in rollen of in de vorm van tapijttegels. Er is enorm veel keuze uit diverse soorten materialen, kleuren en motieven. Tapijt is in veel gevallen warm en zacht en wordt daarom vaak gebruikt voor in de slaapkamer maar ook in de woonkamer kan tapijt worden gelegd. De voordelen van tapijt zijn dat het eenvoudig te leggen is, geluiddempend is en tapijt is relatief goedkoop. De nadelen zijn dat tapijt minder goed schoon te houden en minder hygiënisch zijn dan andere vloeren en niet geschikt zijn voor mensen die last hebben van allergieën.

Zeil

Zeil is een verzamelnaam voor vloeren van gladde kunststof die in een rol worden geleverd. Hiervoor worden meestal de materialen vinyl of pvc gebruikt. Zeil is verkrijgbaar in allerlei soorten dessins zoals een hout- of steendessin maar ook in allerlei andere soorten kleuren en patronen. De voordelen van zeil is dat het goedkoop is en eenvoudig schoon te maken is. Het nadeel is dat zeil in veel gevallen sneller zal slijten dan bij andere vloeren het geval is.

Tegelvloer

Tegels passen in ieder interieur en zijn er ook in vele verschillende soorten. U kunt kiezen voor natuursteen in aardse kleuren of voor kunststof tegels in hippe kleuren. Een tegelvloer is relatief goedkoop, tenzij het natuursteen betreft. Verder is een tegelvloer gemakkelijk schoon te houden en erg duurzaam. Het nadeel van een tegelvloer kan zijn dat deze vaak koud aanvoelt, tenzij er vloerverwarming wordt gebruikt.

Kurkvloer

Kurk is een natuurlijk materiaal en zorgt voor een warme sfeer in ieder interieur. Er zijn verschillende soorten kurkvloeren. Zo bestaat de keuze uit kurklaminaat, kurkparket, kurktegels en kurk op rollen. Kurk is antistatisch en trekt hierdoor geen stof aan. Verder kan een kurkvloer uitstekend tegen water en voelt deze warm aan. Het nadeel is dat kurk relatief duur is, behoorlijk wat onderhoud vraagt en in de zon kan verkleuren.