pvc vloeren

Kenmerken van een pvc vloer

Een voor de particulier nog redelijk onbekende vloersoort is de pvc variant die in een industriële werkomgeving zoals werkplaatsen meer bekend is. In dit artikel worden onder meer specifieke eigenschappen en bijzondere kenmerken van dit materiaal nader toegelicht.

Mogelijkheden van pvc als vloerbedekking

Pvc biedt enorm veel mogelijkheden met betrekking tot de vormgeving, uitstraling en mogelijke dessins en patronen die ermee gevormd kunnen worden. Het is een duurzaam product en er hoeft geen onderhoud aan gepleegd te worden. Dat het een duurzame ondergrond betreft wordt alleen al duidelijk doordat dit materiaal vaak toegepast wordt in werkomgevingen waar de ondergrond veel moet kunnen verdragen en belast kan worden zonder dat deze er door beschadigd raakt.

Kwaliteit, onderhoud en mogelijkheden

  • Een voorbeeld van een kenmerk van deze vloer is dat deze vergeleken kan worden met een vinyl variant, maar met een betere en zwaardere kwaliteit.
  • Vinyl is bij de meeste mensen meer bekend dan een pvc als ondergrond, maar aangezien de kosten in verhouding weinig meer bedragen terwijl de kwaliteit veel groter is en de levensduur langer is, kan men overwegen om voor pvc te kiezen. Onbekend maakt echter onbemind en dat is waarschijnlijk ook de reden dat dit materiaal nog geen grote toevlucht in de woningen heeft gekregen.
  • Een pvc ondergrond hoeft niet onderhouden te worden en is eenvoudig te reinigen met de stofzuiger om daarna met een vochtige dweil eventuele vlekken te verwijderen.
  • Een bijzonder kenmerk van deze vloer is dat deze niet alleen verkrijgbaar is vele kleuren, maar dat er ook vele dessins mogelijk zijn, zodat deze bijvoorbeeld het uiterlijk krijgt van hout of dat het lijkt alsof er sprake is van een marmeren uitstraling.
  • Aangezien pvc niet buigzaam is wordt dit niet uitgerold, maar geplaatst in stroken. Dit maakt het dan ook heel eenvoudig om patronen erin aan te brengen.
  • Voor wat betreft de ondervloer waarop de pvc wordt aangebracht geldt dat deze vlak en droog moet zijn en niet te zacht moet zijn om de indrukgevoeligheid te beperken.
  • Voor het kopen van deze bodembedekking kan men bij de specialist terecht, maar om eerst een indruk te krijgen van de afbeeldingen ervan kan aangeraden worden om eens op zoek te gaan naar een aantal websites.