de vloer onder de vloer

Laminaat is de populairste vloerkeuze in Nederland. Dat is dan ook niet zo gek, aangezien deze vloer niet alleen enorm veelzijdig is, maar ook nog eens over talloze voordelen beschikt. Het grootste voordeel is dat je deze vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Ja, je hoort het goed! Ook jij, met die twee linkerhanden, kan deze vloer in een handomdraai leggen. Het leggen van laminaat vraagt enkel om een beetje discipline, geduld, tijd en de juiste omgeving. De meeste mensen zien het leggen van een vloer niet als hun grootste hobby. Ze kijken nu al op tegen de stress die dit zich gaat brengen en of het resultaat wel naar  wens is. Een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel vertellen we waarom het optimaliseren van de werkomgeving en een prima voorbereiding kunnen bijdragen aan een efficiënt legtempo en een prachtige nieuwe laminaatvloer!

Investeer in een fijne werkomgeving

Een fijne werkomgeving werkt een stuk prettiger. Dat weet je waarschijnlijk als geen ander. Maar wist je dat dit ook geldt als je gaat klussen in huis. Bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer is het dan ook belangrijk dat je eerst wat doet aan de sfeer in de ruimte. Gebruik een olie diffuser om heerlijke luchtjes door de ruimte te verspreiden en laat je in hogere sferen brengen met geuren als lavendel, kamille of eucalyptus. Zo kan je heerlijk ontspannen en efficiënt te werk gaan. Wie zei dat lekkere luchtjes niet stimulerend konden zijn?

around-the-world-aroma-diffuser-130-ml-donker-hout@2x

https://geurwolkje.nl/collections/aroma-diffuser/products/around-the-world-aroma-diffuser-130-ml-donker-hout#&gid=1&pid=1

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere manieren om de werkomgeving een stuk prettiger te maken. Haal bijvoorbeeld een oude radio van zolder en speel de ‘gouwe ouwe’s’ tijdens het laminaat leggen. Zo gaat het hoogstwaarschijnlijk een stuk sneller én je hebt ook nog eens een leuke middag!

Tip: vergeet niet een hapje en drankje in de buurt te zetten. Let er hierbij wel op dat je deze plek altijd kunt bereiken. Zo kan je tussendoor af en toe snel een hapje van je boterham nemen of die erge dorst bedwingen. Werken met honger of dorst is natuurlijk een zware no-go!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit spreekwoord geldt voor vrijwel alle klussen die je uitvoert, maar bij het laminaat leggen nog net even meer. Begon je vol goede moed aan het leggen van die ‘makkelijke’ vloer? En sta je inmiddels al een uur met de vraagtekens in je ogen de gebruiksaanwijzing te lezen? Zonde van je tijd en helemaal niet nodig!

Bereid je goed voor door eerst online het één en ander te leze over het leggen van een laminaatvloer. Er zijn tegenwoordig genoeg sites, die stap voor stap vertellen hoe je te werk moet gaan. Dit stappenplan kan je uitprinten of op je smartphone bij je in de buurt houden tijdens het leggen. Ook kan je vooraf advies vragen aan de leverancier van de vloer. Zij weten precies hoe de vloer het snelst en gemakkelijkst gelegd kan worden en zijn vast beschikbaar om jou met raad en daad bij te staan.