Welke vloer past het beste bij een Scandinavisch interieur?

De Scandinavische stijl is en blijft een prachtige trend waarmee je je huis een warme en tegelijkertijd lichte sfeer kunt geven. De grote basis voor deze stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Een ruimte die is ingericht in deze stijl doet denken aan de frisse en authentieke sfeer die heerst in de verschillende Scandinavische landen. Er zijn tegenwoordig overal accessoires en meubels te vinden die perfect binnen de trend passen. Echt Scandinavisch wonen is dus helemaal niet meer zo moeilijk. Toch is het een uitdaging om alle elementen goed op elkaar af te stemmen. Want welke vloer past er bijvoorbeeld goed bij een Scandinavische stijl? Voor de woonbeleving in je huis is het wel zo prettig wanneer alles goed op elkaar afgestemd is. Hier vind je een aantal voorbeelden voor de perfecte vloer bij een Scandinavische stijl.

De natuurlijke uitstraling

Het gebruik van natuurlijke materialen is een ontzettend belangrijk element van het Scandinavische interieur. Je vindt verschillende meubelstukken en accessoires die gemaakt zijn van hout of natuursteen. Het is dus een voor de hand liggende keuze om dezelfde natuurlijke uitstraling te kiezen voor je vloer. Wanneer je een houten vloer zoekt kom je vaak uit bij laminaat dat bewerkt is en zo een strakke uitstraling heeft. Voor deze interieurstijl is het juist mooier wanneer materialen een robuust uiterlijk hebben. Zoek dus een houten vloer die zo min mogelijk bewerkt is zodat de nerven en de structuur van het hout goed tot hun recht komen.

Simpel en licht

Scandinavisch wonen draait om het combineren van texturen en kleuren die samen een licht maar warm geheel creëren. Wanneer je de keuze maakt om veel meubelstukken gemaakt van hout in je interieur te plaatsen, kun je het beste kiezen voor een vloer die deze warme kleuren in balans houdt. Een lichte, neutrale kleur is in die gevallen het beste. Denk bijvoorbeeld aan een witte of lichtgrijze vloer. Je kunt kiezen voor een houten vloer, maar een lichte gietvloer heeft een nog neutralere uitstraling. Voor de woonbeleving is het wel zo fijn wanneer je een rustige basis hebt zodat je creatief kunt spelen met de verschillende meubelstukken en accessoires in een Scandinavisch interieur.