Wat kost een houten visgraat vloer

Bij een houten vloer denken de meeste mensen direct aan een recht parket. Lange planken die vol karakter zitten. Maar wist je dat het ook heel anders kan? Een houten vloer hoeft niet altijd standaard te zijn. Ook een visgraat vloer is mogelijk. Een visgraat vloer? Jazeker! Visgraat vloeren zijn helemaal terug van weggeweest en veroveren heel wat harten in ons land. Inmiddels vind je de visgraat vloer in talloze Nederlandse woningen terug. Niet zo gek ook als je kijkt naar de talloze voordelen van deze vloer. Overweeg jij om een houten visgraat vloer aan te schaffen en ben je benieuwd naar de voordelen? Hieronder vertellen we wat je precies van jouw vloer kunt verwachten en belangrijker nog: geven we antwoord op de prangende vraag ‘wat kost een houten visgraat vloer?’

Voordelen van een houten visgraat vloer

Het is niet vreemd dat steeds meer mensen voor een houten visgraat vloer kiezen. Steeds meer mensen willen een natuurlijke uitstraling binnen hun woning. Deze wordt natuurlijk versterkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Een houten vloer heeft zo zijn charmes, maar beschikt over een mindere ‘wow-factor’ dan andere vloeren. Simpelweg omdat er weinig keus lijkt te zijn. Je kunt kiezen uit enkele houtsoorten en kleuren, maar daar is het ook mee gezegd. De houten visgraat vloer biedt opeens veel meer mogelijkheden. Je kunt genieten van een unieke vloer én de charme van hout. Dat is uiteraard niet het enige voordeel. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Een houten visgraat vloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarming
  • De visgraat vloer geeft de woning een eigentijdse en unieke uitstraling
  • Visgraat vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan jij deze geheel naar eigen wens samenstellen en is er altijd wel één die bij jouw wooninterieur past.
  • Als je kiest voor visgraat, kies je voor duurzaamheid. Een visgraat vloer gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar lang mee!

visgraat vloer

Hoeveel kost een visgraat vloer?

Nu komen we natuurlijk bij de belangrijkste vraag: hoe zit het de kosten voor een visgraat vloer? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het houtsoort en de legmethode die gebruikt moet worden. Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat er bij een visgraat vloer altijd sprake moet zijn van een professional die deze bij je komt leggen. Een visgraat vloer zelf leggen is vrijwel nooit een goed idee.

Een visgraat houten vloer is logischerwijs altijd een stuk prijziger dan visgraat laminaat. Er wordt immers gebruik gemaakt van massief hout en dit materiaal is een stuk duurder. Bovendien is het ook een stuk duurzamer, waardoor je wel waar voor je geld krijgt. De kosten zijn niet laag, maar ze blijven voor de meeste mensen wel betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat de vloer jarenlang mee zal gaan. Gemiddeld betaal je circa € 17,98 per vierkante meter. Hier komen uiteraard nog wel arbeidskosten bij voor het leggen van de vloer. Natuurlijk verschilt dit per aanbieder en vakman. Schroom je niet om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je precies waar je het voordeligst uit bent.