hoogpolog vloerkleed

Het najaar is de perfecte tijd om jezelf en de woning winterproof te maken. Waar je zelf gaat shoppen voor de meest prachtige en praktische winterjassen, heeft je woning ook wat extra aandacht en bekleding nodig om de winter te doorstaan. Bovendien profiteer jij daardoor ook nog eens van een hoger wooncomfort. Het vloerkleed wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Waar deze vroeger voor oudbollig en saai stond, is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. In tegendeel zelfs: vloerkleden zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar en passen bij elke interieurstijl. Of je nu verliefd bent op de romantische- of de industriële stijl, er is altijd wel een vloerkleed dat net dat beetje extra toevoegt aan jouw interieur. Maar wist je dat een vloerkleed ook heel praktisch kan zijn in de winter? Een hoogpolig vloerkleed kent talloze voordelen en zal jouw huis behaaglijk warm aankleden.

Voordelen van een hoogpolig vloerkleed in de winter

Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, zijn hoogpolige vloerkleden vervaardigd met een hoge pool. Dit geeft het vloerkleed een wat wildere en natuurlijke uitstraling dan een vloerkleed met lage pool. Hoogpolige vloerkleden kennen talloze voordelen in de winter. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Hoogpolige vloerkleden zijn de perfecte toevoeging aan elk interieur. Ze kunnen enorm veel doen voor de ruimte en direct een geheel andere sfeer creëren. Mis je nog iets in huis? Kies dan voor een hoogpolig vloerkleed!
  • Hoogpolige vloerkleden voelen heerlijk warm aan. Je kunt gerust met blote voeten op het vloerkleed lopen en je zal het nooit koud krijgen. Het is dan ook niet gek dat hoogpolige vloerkleden ook wel de ‘winterjas’ van het huis worden genoemd.
  • Veel mensen merken een verschil op in de afrekening van hun energierekening. Na het legen van het hoogpolig vloerkleed hebben ze helemaal niet meer zoveel gestookt. Het is geen fabeltje dat als je koude voeten hebt, de rest van je lichaam ook sneller afkoelt. Zolang je voeten warm blijven, zal je het hierdoor ook minder snel koud krijgen en mag de thermostaat lager blijven staan. Dit merk je uiteindelijk in je portemonnee! Dat is pas een win-win situatie waar we blij van worden, toch?
  • Bij een hoogpolig vloerkleed is vuil veel minder snel zichtbaar. Zo zie je bij een laagpolig tapijt vaak alles op het kleed liggen en dat kan ontzettend vervelend zijn. Bij een hoogpolig tapijt is dit niet direct zichtbaar en daardoor maakt hij een veel nettere indruk.

vloerkleedWaarom zou je niet kiezen voor een hoogpolig vloerkleed in de winter?

Bij het lezen van de talloze voordelen, is het moeilijk te geloven dat er ook mensen zijn die niet kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Toch moeten we wel beseffen dat elk product zijn voor- en nadelen kent, dat is niet anders voor een hoogpolig vloerkleed. Zo zijn hoogpolige vloerkleden moeilijker schoon te maken en is stofzuigen bijna geen mogelijkheid. Hierdoor is het een minder goed alternatief voor gezinnen met huisdieren. Daarnaast kan stof zich goed nestelen, waardoor mensen met allergieën minder gebaat zijn bij een hoogpolig vloerkleed. Weeg altijd eerst alle voors en tegens tegen elkaar af en maak dan pas een keuze. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies aan een specialist.