Betonvloer

Beton storten op de begane grond wordt steeds vaker gebruikt om vochtproblemen in- en om het huis op te lossen. Bij veel mensen ligt er nog steeds een oude houten vloer als basis. We weten tegenwoordig allemaal dat hout, ondanks dat het erg mooi kan zijn, ook om veel onderhoud vraagt en gevoelig is voor vocht, rot en schimmelproblemen. Een houten vloer op de begane grond kan dan ook resulteren in doorzakkende, krakende vloeren. Ook houtrot en schimmels zijn een veelgehoord probleem. Een houten vloer vervangen voor beton klinkt wel erg makkelijk, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk en wat kan je verwachting van deze ‘verbouwing?’ Wist je dat het tevens mogelijk is om gebruik te maken van schuimbeton? Wat dat is leggen we ook uit in dit artikel.

Gewoon beton of schuimbeton gebruiken?

Voordat je aan de slag gaat met het vervangen van de vloer op de begane grond is het eerst belangrijk om te beslissen wat voor soort beton je hiervoor gaat gebruiken. Je kunt hiervoor gewoon beton, maar ook lichtgewicht zoals schuimbeton gebruiken. Beton is meestal de eerste keuze als er verder niks anders geopperd wordt. Overleg met de aannemer welk beton voor jou de beste keuze is. Wat je wel moet weten is dat schuimbeton een geheel andere samenstelling als gewoon beton heeft en hierdoor ook van andere voordelen geniet. Wil je gewoon beton laten storten? Bestel deze dan gemakkelijk en voordelig online bij Mollie Beton. Dit is tevens ook een dienst van Faber.

schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een bijzondere vorm van beton dat door een speciale samenstelling van ingrediënten vrijwel hetzelfde effect als gewoon beton kan bereiken. Schuimbeton staat voor een groot deel uit water en een klein beetje cement. Ook wordt er schuim aan toegevoegd dat al eerder onafhankelijk is geproduceerd. In veel van de gevallen worden er tevens milieuvriendelijke stoffen aan toegevoegd. Dit zorgt er mede voor dat schuimbeton als ‘zeer toepasbaar’ wordt beschouwd als milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het gebruik van schuimbeton levert de gebruiker talloze voordelen op:

  • Schuimbeton is zeer gemakkelijk in gebruik, waardoor vrijwel iedereen dit kan leggen. We raden echter wel aan om dit, als je zelf niet over voldoende ervaring beschikt, eventueel aan een professional over te laten.
  • Schuimbeton droogt zeer snel, waardoor je al vrij snel weer gebruik kunt maken van de vloer. Dit in tegenstelling tot gewoon beton wat dagenlang moet harden voor hetzelfde effect.
  • Met schuimbeton bereik je gemakkelijke alle hoeken.
  • Schuimbeton is in de meeste gevallen voordeliger dan gewoon beton.

Deze problemen los je voorgoed op door de begane grond te voorzien van beton

Maar waarom zou je de begane grond van je woning eigenlijk voorzien van beton? We kunnen uiteraard wel stellen dat dit niet zomaar een investering is. Je wilt hier wel iets voor terug krijgen. Als je te maken hebt met de volgende problemen in huis is het plaatsen van beton een goede oplossing:

  • Vochtproblemen: heb je continue last van schimmel in huis? Dan is de kans groot dat er water onder het huis zit. Dit probleem los je op door het water te onttrekken uit de grond. Beton is hier een zeer goede oplossing voor. Hiermee voorkom je tevens dat houten vloeren sneller gaan rotten en kan je langer genieten van de levensduur van je prachtige vloer.
  • Beton is ongevoelig voor rot of schimmels, hierdoor maak je de fundering van je woning een stuk steviger.
  • Is je woning erg gehorig? Heb je last van krakende planken? Je houten vloer vervangen voor beton zorgt ervoor dat dit probleem voorgoed verleden tijd is.
  • Zijn de stookkosten van je woning enorm hoog en merk je regelmatig dat er een koude wind langs je benen trekt als je op de bank zit? Dan is de kans groot dat de isolatie van je woning niet zo best meer is. Doormiddel van een betonnen begane grond zorg je ervoor dat de eerste grote stap naar een beter geïsoleerde woning al gezet is.