vloerverwarming

Huishoudens en bedrijven gaan steeds vaker op zoek naar maatregelen die ze kunnen treffen om de woning duurzamer te maken. Vloerverwarming is ongetwijfeld één van de beste voorzieningen die je jezelf cadeau kan doen als je het milieu wil besparen, én je portemonnee iets voller wil houden.

De voordelen van vloerverwarming reiken ver, en het is dan ook een must-have als je een groen stadswoning wil creëren. Een overzicht van wat vloerverwarming je precies kan bieden en enkele belangrijke aandachtspunten, is hier wel van toepassing.

De beste redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Vloerverwarming is, zoals de naam het zelf zegt, een installatie de onder de vloer geplaatst wordt en warmte creëert. Deze warmte stijgt op en verwarmt de woning als het ware via de vloer. Waarom moet je nu precies voor vloerverwarming kiezen?

  1. De verwarming van de woning is gelijkmatig, waardoor je nooit meer last hebt van koude of te warme delen in de woning.
  2. Je hebt minder radiatoren nodig, waardoor je heel wat plaats bespaart. Niet enkel in de kamer zelf bespaar je ruimte, maar ook gewoon omdat je geen radiator put meer nodig hebt.
  3. Vloerverwarming doet de waarde van je woning stijgen. Dit is vooral interessant als je je woning binnen X aantal jaren wil verkopen voor zo veel mogelijk geld. Vloerverwarming is dan wel een investering, op de lange termijn haal je er heel wat uit.
  4. Vloerverwarming draagt bij aan een groene stadswoning. Het is een ware trend om vloerverwarming te installeren, juist omdat het zo’n duurzame investering is. Net zoals groene daken kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming in stedelijke woningen.
  5. Je kan heel wat besparen met vloerverwarming. Hoewel de initiële aankoopprijs van de installatie misschien vaak heel wat kost, bespaar je er wel mee op de lange termijn. Zo kan je jaarlijks tot wel 180 kubieke meter aan gas besparen. Dit komt neer op zo’n 120 euro per jaar, aan een gasprijs van zo’n 0,60 eurocent (exclusief de vaste kosten die bij de stookkosten komen kijken).
  6. Tenslotte kan je vloerverwarming ook in de winter gebruiken! Hoewel de naam het tegendeel doet vermoeden, kunnen veel installaties ook gebruikt worden om de vloer af te koelen als het te warm is. Op die manier geniet je dus het hele jaar door van een optimale temperatuur in de woning – en dat draagt natuurlijk bij aan wooncomfort dat je ervaart.

Bovenstaande voordelen zijn nog maar het begin van wat vloerverwarming je kan bieden op verschillende vlakken, en het is dan ook belangrijk je goed te informeren. Op die manier weet je precies waar je je aan kan verwachten en wordt het een duurzame investering voor zowel je portemonnee als het milieu.