Stel je voor. Jou missie is een mooi en gezellig vloerkleed te scoren en je besluit hiervoor verschillende winkels af te struinen tot je het perfecte vloerkleed hebt gevonden.

Je staat tussen die mooie, comfortabele vloerkleden en uiteindelijk heb je er één gevonden die precies goed is. Het past perfect bij je interieur maar je vergeet dat je vloerverwarming hebt. Daar sta je dan tussen die mooie kwantum vloerkleden met de vraag of ze wel geschikt zijn!

Zijn alle vloerkleden geschikt voor vloerverwarming?

De meeste vloerkleden zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming. Wel is het zo dat in alle gevallen het effect van de vloerverwarming wat zal afnemen. Het hangt er mede vanaf welk type vloerkleed je gaat kopen. Alle vloerkleden hebben een isolerende functie en zullen ook een deel van de warmte blokkeren. Om te bepalen welk type vloerkleed je nodig hebt is het belangrijk dat je je altijd goed laat adviseren door een goede verkoper of verkoopster. Soms is het namelijk zo dat er moet gekozen worden voor een andere onderlaag voor het vloerkleed.

Waar kan ik zelf op letten bij aanschaf van een vloerkleed in combinatie met vloerverwarming?

Belangrijk is dat het vloerkleed antistatisch is. Je herkent dit aan het vloerverwarming- en antistatisch symbool op de productinformatie van het vloerkleed. Als het kleed namelijk heel statisch is, kan je ervoor kiezen om een speciale folie aan te brengen op de rugzijde van het vloerkleed. Er zijn wel gezondheidsrisico’s! Voor mensen die gevoelig zijn aan stralingen of bepaalde elektrische apparaten kan het schadelijk zijn. Dus laat je goed informeren! Ook een tip bij aanschaf van een vloerkleed is te kijken naar de rug van het kleed. Als die gesloten is, zal er weinig warmte doorheen komen.

vloerkleed met vloerverwarming

Welk type vloerkleden laten het meeste warmte door?

Het type vloerkleden die goed warmte doorlaten zijn kleden die geweven of geknoopt zijn. Ook jute vloerkleden zijn zeer geschikt. Buiten dat jute vloerkleden authentiek zijn, zijn zo ook trendy!