vloerkledentrends voor 2018

Kale en egale vloeren zijn helemaal in. Of het nu laminaat is of gietbeton, iedere vloer ademt een eigen sfeer uit. Een mooie kale egale vloer is weliswaar gemakkelijk te onderhouden, toch kan het te kaal overkomen. Ook kan je last krijgen met de akoestiek. Deze vloeren zorgen er dikwijls voor dat de ruimte in het huis hol klinkt. Dit is best wel makkelijk op te lossen met bijvoorbeeld een mooi vloerkleed. Ook op het gebied van vloerkleden zijn trends te onderscheiden. Maar zomaar een vloerkleed kopen moet je niet doen. Lees je bijvoorbeeld eerst eens in, in de nieuwste vloerkledentrends 2018:

Vintage vloerkleden

Vintage is erg in tegenwoordig. Of het nu om vintage mode gaat of vintage meubels, alles kan in principe hergebruikt worden. Hetzelfde geldt voor vintage vloerkleden. Kenmerk is de verweerde stijl en de vele kleuren die gebruikt kunnen worden. Juist door de kleurenmix is een vintage vloerkleed geschikt voor elke type interieur. Het is mogelijk dat je een oud vloerkleed kunt vinden, maar hergebruikte stukken vloerkleed die tot een nieuwe vloerkleed zijn gemaakt, zijn niet aan te slepen.

Scandinavische look

Voor als je van rustige en natuurlijke kleuren houdt, dan moet je kiezen voor een Scandinavisch uiterlijk. Veel Scandinavische vloerkleden zijn van katoen, hebben diverse prints, maar allen zijn in rustige natuurtinten, zoals zandkleur of lichtgrijs. De Scandinavische look is al erg lang populair en komt ook dit jaar weer voor in het lijstje van vloerkledentrends 2018.

Wollen vloerkleden

Wol is een geliefde stof om te gebruiken. Vooral als vloerkleed is het lekker warm en oogt het ook warm. Vloerkleden van wol zijn in praktisch elke kleur te verkrijgen, zowel met design, als een egale kleur. Wol past daarnaast ook nog eens in elk interieur.

Shaggy vloerkleden

Shaggy is niet meer dan een ander woord voor hoogpolig. Het kenmerk van shaggy tapijten is dat het heerlijk warm aan de voeten is. Je kan shaggy vloerkleden eigenlijk in alle stijlen, kleuren en prints kopen. Ook kan je kiezen als hoogpolig vloerkleed met dikke draden, of een (nep) dierenvacht, die een stuk zachter aanvoelt.

Jute vloerkleden

Wil je een echt stoere look voor je woonkamer? En ook nog eens van stevige kwaliteit? Dan moet je gaan voor de jute vloerkleden. Ze zijn duurzaam en geven de woonkamer ook nog eens een ori├źntaalse look.