laminaat verven

Als je een vloer wilt verven moet je vooraf goed nadenken wat je als eindresultaat wilt bereiken. Wil je de nerven blijven zien of wil je een volledige gedekte vloer als oplevering hebben. Op een vloer worden dagelijks activiteiten gehouden: spelende kinderen, het verschuiven van tafels en stoelen, lopen, glijden, zitten en ga zo maar door. Je wilt een vloer mooi en netjes houden ondanks al die bewegingen die op die vloer plaats vinden. Hiervoor moet je bepaalde procedures volgen. Je kunt dan kiezen om de structuur te blijven zien of dat je een gedekte vloer wilt hebben.

Een vloer waarbij de nerven terug komen

Als jij wilt dat je de structuur van de nerven wilt blijven zien zal je voor een blanke lak moeten kiezen. En dat moet een lak zijn die goed slijtvast is en krasvast. Je wilt immers niet steeds krassen blijven zien op het oppervlak. Vaak wordt hiervoor een PU lak voor gebruikt. PU lak staat er om bekend dat de toplaag zeer hard wordt. Je kunt ook voor een semi transparante lak kiezen. Dit is een lak met een kleurtje er door heen zoals noten, blank eiken, eiken enzovoort.

Wil je een gedekte voer?

Dan moet je de vloer voorzien van een goed dekkende grondverf en die goed uit laten harden. Daarna minimaal 2 lagen lak aanbrengen. Ook hier geldt een PU verf die bestand is tegen krassen en slijten.

In beide gevallen zal je eerst het vertrek moeten ontruimen en als eerste gaan ontvetten. Wanneer dit goed is opgedroogd kun je vervolgens gaan schuren. Wanneer het schuurwerk gereed is is het hoofdzaak dat de gehele ruimte stofvrij is. Zowel de muren, kozijnen, plafond en vloer. Op het moment dat je gaat schilderen het gehele vertrek afsluiten van de buitenluchten dan pas gaan schilderen. Wat ook belangrijk is dat je de laatste verflaag goed laat uitharden voordat je het vertrek weer inruimt. Houd je daar aan.

Laminaat verven

Laminaat verven behoort ook tot de mogelijkheden. Wanneer je wat slijtage plekken ziet kun je overwegen om de vloer te gaan verven. Ook hier geldt dezelfde procedure als boven omschreven. Indien je het zelf kan uitvoeren kan dit je een behoorlijke besparing opleveren.