Verlijmde PVC vloer verwijderen Hier moet je aan denken

Toe aan een nieuwe vloer? Maar betekent dit dat eerst je huidige PVC vloer verwijderd moet worden? Dan sta je voor een flinke uitdaging. Een klik PVC vloer is zeer eenvoudig te verwijderen. Net als bij laminaat kan dit in de meeste gevallen gewoon zelf worden gedaan. Hierbij is het simpelweg een kwestie van de plinten verwijderen en vervolgens de vloerdelen voorzichtig lostrekken. Hier ben je meestal niet langer dan enkele uren tot een dag mee bezig.

Bij een verlijmde vloer is dit echter wel een ander verhaal. Dit is erg arbeidsintensief. Als je een PVC vloer wilt verwijderen, moet je dus wel weten hoe je te werk moet gaan. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet.

Schakel een expert in

Wil je er zeker van zijn dat de vloer op de juiste manier wordt verwijderd en dat er geen onnodige schade wordt veroorzaakt? Schakel dan een expert in om de PVC vloer te verwijderen. Zij beschikken over de juiste machines om dit klusje snel en bovenal goed te klaren. Bij een verlijmde vloer is dit eigenlijk de beste beslissing. Als je zelf te werk gaat, kan je toch al snel schade aanrichten en ben je in veel gevallen heel lang bezig. Als je een specialist inschakelt, dan is dit klusje vaak al binnen een dag geklaard.

Schaf de juiste producten aan

Wil je je er toch aan wagen om de vloer zelf te verwijderen? Of is er nog een deel wat je zelf wilt doen? Dan is het belangrijk om de juiste producten aan te schaffen. De machines die experts gebruiken, kun je in de bouwwinkel vaak ook huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trilmachine.

Daarnaast zijn er enkele producten die bijna iedereen wel in huis heeft. Zo kan een föhn bijvoorbeeld groot verschil maken. Door de oppervlakte en de lijm te verwarmen, kun je deze namelijk gemakkelijker verwijderen. Besef wel goed dat dit een tijdrovende klus is. Wanneer je elke vloerdeel moet verwarmen en de lijmresten met een spatel moet verwijderen, heb je heel wat geduld nodig.

Nieuwe vloer plaatsen

Zodra de oude vloer geheel verwijderd is, komt de volgende klus natuurlijk alweer om de hoek kijken. Nu moet immers ook nog de nieuwe vloer geplaatst worden. Ga je dit zelf doen of laat je dit doen? Klikvloeren zijn over het algemeen heel gemakkelijk zelf te leggen. Als dit je zelf niet lukt, is er eigenlijk altijd wel iemand in de omgeving die dit kan.

Wil je echter een parketvloer verlijmen? Dan vraagt dit wel wat meer kennis en ervaring. In de meeste gevallen raden we daarom aan om dit aan een deskundige over te laten. Houd hier rekening mee bij het verwijderen van de huidige vloer. Plan niet teveel tijd tussen de afspraken, zodat je niet al te lang zonder vloer zit.