sfeer in de woonkamer

De woonkamer is de plek bij uitstek waar je lekker kunt ontspannen en kunt genieten van het gezelschap van je huisgenoten. Is jouw woonkamer niet zo gezellig als je zou willen? Mis je een fijne sfeer? Neem dan de volgende tips van harte en geniet binnen mum van tijd van een sfeervolle woonkamer.

1.         Maak gebruik van een tapijt

Tapijt alleen voor oudere mensen? Echt niet! Tapijt is weer helemaal hip anno 2018. Met behulp van de juiste tapijttegel zorg jij binnen no-time voor een warme sfeer in de woonkamer. Wist je dat tapijttegels ook ideaal zijn om er warmpjes bij te zitten van de winter? Je verliest de meeste warmte bij je voeten en door het tapijt blijven deze heerlijk warm. Wil je meer contrast brengen in de woonkamer? Kies dan voor een strookje tapijt en gebruik voor de rest van de kamer een andere vloersoort.

2.         Geef de woonkamer een persoonlijk tintje

Je zorgt direct voor meer sfeer als je de huiskamer wat persoonlijker maakt. Plaats fotolijstje met foto’s van je geliefden of maak een gehele fotowand. Heb je kinderen? Laat ze dan wat mooie tekeningen of andere kunstwerkjes maken en hang deze aan de muren. Ook is het leuk om een collage te laten maken van diverse belangrijke momenten of vakanties uit je leven.

 

geeft je kamer een persoonlijk tintje

3.         Kies voor kleurrijke accesoires

Breng een beetje kleur in huis voor een betere sfeer. Pasteltinten zijn bijvoorbeeld ideaal om te verwerken in vrijwel elke woonkamer. Probeer niet te overdrijven: te veel accesoires en andere tierelantijntjes kunnen ook de rust verstoren in je woonkamer.

Probeer wel zoveel mogelijk balans te vinden in je accesoires. Voer bijvoorbeeld een bepaalde kleur door of zorg voor dezelfde vormen en patronen. Zo maak je gemakkelijk een geheel van de woonkamer en voorkom je dat deze uit elkaar valt in losse ‘stukjes’.

Kies voor kleurrijke accesoires

4.         De juiste verlichting

Verlichting kan niet ontbreken in de woonkamer en zijn zeer belangrijk als je meer sfeer wilt aanbrengen. Wist je dat je ook een statement kan maken met je verlichting? Kies bijvoorbeeld voor een prachtige industriële staande lamp en plaats deze als eyecatcher in de kamer. Ben je niet zo van de lampen? Ga dan voor verschillende kaarsen en waxinelichtjes. Koop ze in leuke vormen en kleuren en ze kunnen ook nog eens hun functie doen als accesoires.

5. Maak samen een moodboard

Lukt het maar niet om sfeer te krijgen in de woonkamer door meningsverschillen van jou en je partner? Ga dan eens samen aan de slag met een moodboard. Zo kan je elkaar precies duidelijk maken wat je mooi vindt en hoe dat er dan uit komt te zien. Een moodboard kan als perfect hulpmiddel dienen om beter te communiceren over wat jullie nu precies willen. Daarnaast is het ook nog eens een hele leuke manier om meer tijd met je partner door te brengen.