De tegeltrends van het seizoen 2021/2022

Op zoek naar nieuwe tegels voor woonkamer, keuken of tuin? Dit zijn de tegeltrends van het seizoen 2021/2022!

1.      Accenten op de muur

Betegelde muren komen we in badkamer vaak tegen, maar dit seizoen worden ze ook steeds populairder in de woonkamer en keuken. Gebruik een smalle, langwerpige wandtegel om de spatmuur achter het aanrecht te betegelen. Heel mooi zijn ook de glanzende metrotegels. Kleurige tegels kun je gebruiken voor accenten in je interieur, door slechts een gedeelte van een muur te betegelen. Inktblauw is bijvoorbeeld erg mooi, maar ook licht- of juist donkergroen geeft veel sfeer.

2.      Verandering in vorm

De vierkante en rechthoekige tegels kennen we natuurlijk allemaal, maar dit seizoen wordt er ook gezocht naar creativiteit in vorm. Denk bijvoorbeeld aan achthoekige tegeltjes, op de badkamervloer of -muren. Ook XXL is in. Met behulp van vierkante tegels van formaat creëer je een ruimtelijk effect, met een luxueuze uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om simpele rechthoekige of vierkante tegels in een creatief patroon te leggen. Leg de smalle metrotegeltjes bijvoorbeeld eens diagonaal. Zelfs met een rustige kleur tegel ontstaat hiermee een spannend resultaat!

De tegeltrends van het seizoen 2021/2022

3.      Ga voor 3D

Lange tijd ging de voorkeur uit naar gladde tegels, maar dit seizoen komt ook de tegel met reliëf weer terug. Met dergelijke tegels kun je iedere ruimte een stoere uitstraling geven. Tegels met wat structuur geven de ruimte daarnaast meer diepte, wat vooral heel fijn is bij wat kleinere afmetingen. Overigens hoef je natuurlijk niet de hele ruimte met 3D-tegels te betegelen. Gebruik structuur op één muur en houd de overige muren rustig. Zo heb je niet alleen een ruimtelijk effect, maar ook een chique uitstraling.

4.      Motieven kunnen altijd

De meeste mensen hebben de neiging om bij tegels altijd te gaan voor de ‘veilige’ keus. Een lichte tegel zonder motief zorgt voor rust in een ruimte, maar niet per definitie voor sfeer. Die sfeer kun je vaak wel creëren met tegels mét motief. Geen wonder dat dit type tegel ook dit seizoen erg populair is. Gebruik ze bijvoorbeeld voor de badkamervloer, terwijl je de muren in een rustige kleur houdt. Of ga gewoon all the way en gebruik motieven op zowel vloeren als muren. Je zult verbaasd staan van het ruimtelijke effect en de sfeer die hierdoor naar boven komen!