badkamer tegels

De afgelopen jaren merken we steeds meer dat mensen de rustgevende sferen van de badkamer en slaapkamer niet meer alleen op zoeken uit praktisch oogpunt, maar ook voor het vinden van een relaxmomentje. In onze drukke samenleving is het steeds belangrijker om te presteren. Die prestatiedrang voelen we op het werk, tijdens onze studie en omtrent sociale activiteiten. Dat geeft ons ook het verlangen om even tot rust te kunnen komen en ons te kunnen afsluiten voor de buitenwereld. De badkamer is hier bij uitstek geschikt voor. Voor het perfecte relaxmoment is het natuurlijk van groot belang dat er ook voldoende sfeer te vinden is in de badkamer. Sfeer kan je op meerdere manieren in de badkamer halen. Je kunt er voor kiezen om een nieuw en sfeervol badkamermeubel aan te schaffen of je kunt de basis van de badkamer aan pakken. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in dit artikel!

Creëer meer sfeer in de badkamer met nieuwe badkamertegels

Als je de sfeer in de badkamer binnen mum van tijd wilt verhogen is het van essentieel belang dat je veranderingen aanbrengt in de basis. Als je een badkamer bekijkt zal je oog direct vallen op de badkamermeubels, de muren en de badkamertegels. We kunnen ook wel stellen dat het grootste gedeelte van de sfeer wordt beïnvloed door de keuze van badkamertegels. Nu we dit weten is het wel duidelijk wat er moet veranderen aan de badkamer als je sfeer mist in de ruimte. Toch is het ook niet direct de makkelijkste oplossing. Je hebt tegenwoordig badkamertegels in vrijwel alle soorten en maten. Hoe weet je dan welke het beste bij jouw badkamer past en welke sfeerverhogend werken?

badkamertegels

Tips bij de aanschaf van badkamertegels

Met de volgende tips wordt het uitkiezen van badkamertegels (hopelijk) een stuk gemakkelijker:

  • Bepaal het formaat van de tegels: badkamertegels zijn er in allerlei vormen en maten. Of je kiest voor grote of kleine badkamertegels is vooral afhankelijk van eigen smaak. Het nadeel van kleine badkamertegels is dat deze vaak wat duurder in aanschaf zijn, omdat je niet alleen relatief meer tegels nodig hebt maar ook omdat er meer voegmateriaal nodig is. Bij grote badkamertegels is het echter weer lastig om rond buizen en andere obstakels te werken. Zo zie je dat elke tegel zijn voor- en nadelen heeft. Welke voor jou zwaarder wegen is voornamelijk afhankelijk van eigen kennis en smaak.
  • Kwaliteit van de badkamertegels: net als bij gewone vloersoorten zit er veel verschil tussen de kwaliteit van badkamertegels. Soms is dit afhankelijk van de leverancier, maar dit kan ook de materiaalkeuze kan invloed hebben op de kwaliteit en levensduur van de badkamertegels. Welke tegels het best geschikt zijn voor jouw badkamer is niet gemakkelijk te bepalen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Als je wilt gaan voor kwaliteit is het belangrijk om advies te vragen aan een vakman in een winkel of contact op te nemen met de helpdesk van een webshop.