Eetkamer vloer

Tegenwoordig is een maaltijd vaak niet meer dan een thuisbezorgde Thai, pizza of burrito voor de tv op de bank. We staan niet meer stil bij de maaltijd als een moment om samen met je vrienden, familie of geliefde te delen. Doorbreek die sleur een maak van het avondeten een moment om niet te vergeten. Hiermee begin je allereerst door de eetkamer in stijl in te richten. Ook al is jouw eetkamer eigenlijk ook de keuken en woonkamer tegelijk, met een paar aanpassingen kom je een heel eind!

Investeer

Om te beginnen: heb je een beetje budget, en zit je in een huis of appartement waar je voorlopig wilt blijven, dan raden wij je aan serieus te overwegen om in de grote dingen te investeren. Dat houdt in: goede verlichting, meubels die mooi zijn en lang mee gaan, maar ook mooi behang, een likje verf en natuurlijk een goede vloer. Dit zijn basiselementen die grotendeels bepalen hoe jij je in de ruimte voelt, en of je zin hebt om daar langere tijd te zitten.  Zeg nou zelf: in een kamer met een lelijke laminaatvloer en slecht licht zal je niet snel een uitgebreid diner opdienen. Een kamer met een mooie houten vloer en mooie verlichting is een stuk aantrekkelijker.

Persoonlijke stijlen

Hierbij moet je jouw persoonlijke stijl in acht nemen. Strak Scandinavisch? Kies dan voor licht gekleurd, houten meubilair, witte muren en niet te veel extra tierelantijnen. Misschien eet je liever in een kamer die volgens Japanse stijl is ingericht: denk hierbij aan een lage, zware houten tafel, tatami matten, neutrale kleuren en zachte verlichting.

Maar met deze grote ingrepen – meubels, muren, vloeren – ben je nog maar halverwege. De kleine details hebben ook een grote invloed op de manier waarop je een ruimte gebruikt en beleeft. Om een mooi diner op te kunnen dienen, moet je goed servies hebben, mooie wijnglazen, een tafelkleed, etc. Hoewel we tegenwoordig gewend zijn om alles lukraak te verzamelen, kun je er ook aan denken om in ieder geval een paar details zorgvuldig te selecteren, kleurencombinaties te overwegen of zelfs gepersonaliseerde items aan te schaffen. Voor een Japanse eetkamer, bijvoorbeeld, kies je voor aardewerk in neutrale kleuren, of zwarte, vierkante borden.

Scandinavische stijl

Bij een meer Scandinavische stijl kies je voor licht servies, met veel houten accessoires. Op deze manier wordt de ruimte je eigen, zonder dat je daar al te veel voor uit hoeft te geven. Een makkelijke manier om cohesie aan jouw eetkamer te geven is door jouw servies en glazen te laten bedrukken. Dat kan met een tekst of naam, maar net zo goed met een mooi logo. Voor die Japanse eetkamer kun je bijvoorbeeld kiezen om een schematische tekening van een vogel, een Japanse letter of een Japans bloemenpatroon te laten afdrukken. Zo heb je met een paar eenvoudige stappen een mooie, naar jouw smaak ingerichte eetkamer rond. Dus zoek een paar mooie recepten uit en kook een bijzondere maaltijd voor jouw man, vrouw of vrienden. De afhaalbakjes naast de bank zijn verleden tijd!