PVC vloer leggen hier moet je op letten

PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Inmiddels behoren ze tot één van de populairste vloeren van dit moment. Geen wonder. PVC biedt dan ook heel veel voordelen. Dit is een flexibel soort kunststof dat ontzettend sterk is. Hierdoor is het misschien wel het perfecte materiaal om een vloer van te maken.

Ben jij toe aan een nieuwe vloer en is ook jouw oog gevallen op de kwaliteiten van pvc? Maar heb je geen idee hoe je deze moet leggen? In dit artikel leggen we graag uit waar je op moet letten.

Oude vloer verwijderen

Voordat de nieuwe vloer geplaatst kan worden, is het natuurlijk eerst noodzakelijk om de oude vloer te verwijderen. Heb je al pvc liggen? Dan is het goed om te kijken hoe deze gelegd is. Je hebt klik pvc, maar je kunt deze ook verlijmen. Als de vloer verlijmd is, is deze wel wat lastiger te verwijderen. Vergeet daarnaast niet dat pvc erg stevig en dun is. Daardoor is een pvc vloer verwijderen best wel complex. Als je dit niet op de juiste manier aanpakt, kan je onnodig schade aan de ondervloer aanrichten. Zonde, want hierdoor stort je jezelf in extra kosten en werk.

Heb je geen zin om dagen met een spatel en een föhn in de weer te zijn? En wil je er liever zeker van zijn dat de vloer op de juiste manier verwijderd wordt? Dan doe je er goed aan om een expert in te schakelen. Een vakman die beschikt over de juiste apparatuur om de vloer vakkundig te verwijderen. Dit gebeurt meestal middels machines die de lijm gemakkelijk verwijderen. Op die manier kan de vloer zonder al te veel problemen en schade verwijderd worden. Die klus is meestal binnen een dag geklaard.

Ondervloer egaliseren

PVC is ontzettend sterk, maar wel een erg dun materiaal. Hierdoor schijnen oneffenheden in de ondervloer al snel door. Daarom is het verstandig om de ondervloer nog voor het plaatsen van de vloer goed te egaliseren. Zo geniet je straks van het beste resultaat. Houd er bij het egaliseren wel rekening mee dat de vloer bij het verlijmen een stukje hoger zal worden. Daarom mag de ondervloer ook niet te hoog worden. Check van tevoren of de deuren straks nog wel gesloten kunnen worden als de vloer ligt.

PVC combineren met vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Een slimme manier om het huis te verwarmen en extra comfort te bieden. Maar kan pvc eigenlijk wel gecombineerd worden met vloerverwarming? Jazeker! Dit is zelfs een zeer goede keus. PVC kan de warmte namelijk van nature zeer goed geleiden. De vloerverwarming zal het huis dus veel efficiënter kunnen geleiden in combinatie met een pvc vloer.

Zelf doen of laten doen?

Het leggen van een pvc vloer is niet al te moeilijk. Zeker niet als het klik pvc is. Deze is net als laminaat meestal zelf te plaatsen. Wil je er echter zeker van zijn dat het resultaat naar wens is en hier verder geen omkijken naar hebben? Laat de vloer dan plaatsen.