Pvc vloer kopen? Hier moet je aan denken!

Vinyl vloerbedekking is een soort kunststof vloerbedekking die zeer veelzijdig en gemakkelijk te installeren is. Deze vloerbedekking is gemaakt van polyvinylchloride, beter bekend onder het acroniem PVC. Net als laminaatvloeren bestaan vinylvloeren uit een kern, een decoratieve bedrukte vinyllaag en een hoogwaardige beschermende toplaag. Hun dikte varieert meestal tussen 5 en 7 mm, waardoor ze een ideale optie zijn voor renovaties. Hieronder vindt je de belangrijkste voordelen van dit type bekleding. Bekijk ze!

1. PVC vloeren: Verscheidenheid van ontwerpen en stijlen

Sinds enkele jaren innoveren bedrijven in alles wat te maken heeft met het ontwerp, het uitzicht en het gebruik van PVC-vloeren, omdat de klanten elke dag veeleisender worden. Met het idee om aan verschillende ruimtes en behoeften tegemoet te komen, zijn voor voorstellen gecreëerd met een elegante uitstraling en een gemakkelijke aanpassing, in verschillende kleuren en texturen, zodat je de ruimte van jouw dromen kunt creëren.

2. Weerstands- en duurzaamheidsniveaus naar gelang van gebruik en behoefte

Er is een PVC vloer voor elk gebruik en er is een internationale classificatie die de vloeren rangschikt volgens de mate van verkeer waartegen ze bestand zijn. Vinylvloeren zijn zeer duurzaam dankzij het bestanddeel polyvinylchloride (PVC), dat niet alleen demping biedt bij elke stap, maar ook trillingen vermindert en comfort biedt.

Er zij op gewezen dat te zware belastingen, oneffenheden of onvolkomenheden in de ondervloer de vloer kunnen beschadigen; daarom moet, ondanks zijn grote weerstand, enige voorzichtigheid in acht worden genomen bij het leggen ervan.

3. PVC-vloeren zijn gemakkelijk te installeren

Vergeleken met andere soorten vloerbedekking zijn PVC vloeren snel en gemakkelijk te installeren. Zij kunnen ook worden geïnstalleerd op houten, keramische of betonnen oppervlakken, op voorwaarde dat de installatieprocedures voor elk type oppervlak worden gevolgd en dat het oppervlak glad en volledig droog is.

Houd er rekening mee dat, hoewel het een snelle installatie is en zonder veel afval, het een installatie is die kennis en techniek vereist. Het is dus altijd beter om het door een erkende expert te laten doen.

4. Vochtbestendigheid

Vinylvloeren zijn beter bestand tegen water, mits ze correct zijn geïnstalleerd. Hun voordeel is dat het niet gemakkelijk is water door hun voegen te laten sijpelen en dat zij een lage poreusheid hebben, d.w.z. dat PVC geen water absorbeert maar het gemakkelijk laat glijden.

Een ander voordeel van dit type vloerbedekking is dat de kans op schimmelvorming ten gevolge van vocht minimaal is vanwege de ondoordringbaarheid.

5. Vervagen in direct zonlicht

Het is mogelijk dat de kleur van een PVC-vloer in de loop van de tijd verandert, vooral als de vloer wordt blootgesteld aan direct zonlicht of aan hoge temperaturen. Vergeet niet dat het hier om een kunststofvloer gaat en dat de weerstand tegen intense hitte dus gering is.

Anderzijds zijn er ook soorten PVC-vloeren die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in openlucht ruimten, waar gegarandeerd wordt dat het uiterlijk altijd hetzelfde zal blijven, ondanks de permanente klimaatveranderingen.