PMMA coating: wat is het voordeel?

Met behulp van een PMMA coating wordt een vloer voorzien van een duurzame en beschermende afwerklaag. PMMA staat voor Polymethylmethacrylaat, wat ook wel bekend staat als Plexilith. Bedrijven zoals Kreeft plaatsen geregeld een PMMA vloer voor hun klanten. Dat is niet zonder reden, want er kleven meerdere voordelen aan een PMMA vloerafwerking. In deze blog zal dieper in worden gegaan op de eigenschappen van PMMA en wat de voordelen van een dergelijke kunststofvloer precies zijn. Voor diverse bouwprojecten is deze kunststof een interessante optie.

De eigenschappen van een PMMA vloerafwerking

PMMA is een transparante thermoplastische kunststof die behoort tot de technische kunststoffen. Aceton, methanol, waterstofcyanide en zwavelzuur zijn de grondstoffen voor dit materiaal. Dankzij de combinatie van deze grondstoffen ontstaat er een hoogwaardig en chemisch resistent materiaal dat vloeistofdicht en onschadelijk is. Het kan toegepast worden voor allerlei technische toepassingen, maar ook binnen de apparatenbouw en in de reclamewereld wordt dit materiaal geregeld gebruikt. Hierbij wordt het onder meer als plexiglas toegepast. Doordat deze kunststof gemakkelijk te bewerken valt, is het mogelijk om PMMA als coating voor een vloer toe te passen.

De voordelen van een PMMA vloer

Een PMMA vloerafwerking is niet voor niets een interessante optie voor aannemers, VvE’s en vastgoedbeheerders. Voor hen biedt een PMMA vloer diverse voordelen:

  • Uitstekende bescherming van de vloer dankzij de volledige wapening, chemische resistentie, UV- en hydrolysebestendigheid, worteldoorgroeibestendigheid en volledige vloeistofdichtheid.
  • Een PMMA coating hecht zich uitstekend op verschillende soorten ondergronden.
  • Dit product wordt vloeibaar toegepast. Hierdoor ontstaat een naadloze en vloeistofdichte afwerking.
  • Een kunststofvloer van dit materiaal is bijzonder duurzaam.
  • Dit materiaal werkt brandvertragend.
  • PMMA is verwerkbaar vanaf -5 graden Celsius.
  • Een PMMA coating hardt snel uit. Al binnen een half uur is de vloer droog en compleet beloopbaar.

Toepassingen van een kunststofvloer

Dankzij het strakke uiterlijk is een PMMA vloer een interessante optie voor woningen. De uitstraling past bijvoorbeeld perfect binnen een industrieel interieur. Naast de woonkamer en de gang is deze kunststof ook een prima keuze voor balkon- en galerijvloeren. PMMA vloeren zijn ook geregeld terug te vinden binnen bakkerijen, slagerijen, restaurants met grote keukens en sanitaire gebouwen. Daarnaast is een PMMA vloer een formidabele keuze voor natte industrie en productie industrie. Melkfabrieken en drukkerijen zijn hier goede voorbeelden van. Een specialist op het gebied van PMMA vloerafwerking is Kreeft. Zij gebruiken veelal de producten van het merk Triflex. Voor meer info hierover kan contact met hen opgenomen worden.