boomstamtafel

Een eettafel die niet meer weg te denken is, is een boomstamtafel, de zijn tegenwoordig razend populair. En gek is dat niet, de tafels staan namelijk geweldig in elke ruimte. Door de natuurlijke uitstraling lijkt het net alsof een stukje natuur is teruggebracht in je huis. vaak zie je namelijk nog de nerven in het tafelblad zitten. Wil je graag een industriële uitstraling in huis? dan is deze tafel ideaal! wil je meer weten over een boomstamtafel? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Een ruime keuze

Omdat de boomstamtafels zo populair zijn, is er veel keuze. Maar wat vaak wel hetzelfde blijft is de uitstraling van het blad. Het blad heeft een houtachtige look, wat natuurlijk logisch is. Want het wordt gemaakt van hout. Maar de tafels verschillen in vorm, maat en kleur. De tafels kunnen aan de hand van olie en beits een andere kleur krijgen. Een ander voordeel van de boomstamtafels is dat ze zeer duurzaam zijn en handgemaakt zijn, hierdoor ziet elke tafel er anders uit en heeft een unieke uitstraling.

De poten van de tafel

Een tafel kan natuurlijk niet zonder poten, dan is het alleen een blad. De poten die onder een boomstamtafel komen zijn vaak zwart en gemaakt van metaal, hierdoor wordt de industriële look alleen maar meer. De poten onder de tafel kunnen daarnaast verschillen van vorm en grootte. Ze kunnen recht onder te tafel staan, of in het midden. De poten kunnen kruizen, of ze zijn bevestigd aan de hand van een balk die onder de gehele tafel door gaat. De keuze in poten is afhankelijk van de stoelen die je gaat kiezen, en hoe de indeling wordt. Met hoeveel mensen zit je normaliter aan de tafel? Als dat er acht zijn, is het niet verstandig om een poot te doen die kruislings aan de zijkanten is bevestigd.

Eetkamerstoelen

Als de tafel is gekozen, is het tijd voor de stoelen. Als je in de industriële look wilt blijven kan je bijvoorbeeld kiezen voor leren stoelen in cognac kleur, deze kleur staat stoer en maakt de uitstraling extra rauw. Maar het kan ook zijn dat je de industriële look iets wil indammen, dit kan aan de hand van velvet stoelen, en dan in verschillende kleuren. Velvet stoelen gaan heel mooi samen met een houten tafel blad en zwarte metalen poten.