lekkage vloerverwarming

Lekkages vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis. Dit valt onder meer te verklaren door het feit dat een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw vloerverwarming, waarbij het vrijgekomen vocht in uw houten vloer kan trekken. Als gevolg van het vocht zal er houtrot in de houten vloer ontstaan. Het kost erg veel moeite om deze houtrot uit de vloer te halen, zonder een groot deel van de vloer te moeten vervangen. Heeft u onverhoopt toch te maken met een lekkage rond uw vloerverwarming? Schakel in dat geval professionele hulp in voor het uitvoeren van een lekdetectie.

Hoe wordt de bron van een lekkage opgespoord?

Bij een lekkage binnen uw woning kan het behoorlijk lastig zijn om de bron van de lekkage te achterhalen. Vaak gaat het om een kleine beschadiging of bijvoorbeeld speling tussen twee leidingstukken. Er zijn speciale bedrijven die u in zo’n geval van hulp kunnen voorzien. Zij beschikken over diverse hulpmiddelen, die het opsporen van de bron van lekkages een stukje makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekdetectie middels ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden van de trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan, geeft een indicatie van de bron van een lekkage.

In het geval van een lekkage rond uw vloerverwarming kan ook een lekdetectie met een thermografische camera een goede optie zijn. Een thermografische camera brengt de warmteverschillen tussen het vocht binnen en buiten de leidingen in beeld. Wanneer er warm water rond de leidingen op te merken valt, zou dit op de bron van de lekkage kunnen duiden.

Oplossing voor een lekkage in huis

Nadat dat bron van de lekkage rond uw vloerverwarming gevonden is, zult u een uitgebreid rapport ontvangen. In dit rapport wordt een heel nauwkeurige beschrijving gegeven van de precieze locatie van de bron van de lekkage. Een oplossing zal echter niet door de specialist in het uitvoeren van lekdetecties worden aangeboden. Wel kunt u een loodgieter inschakelen voor het herstel van een lekkage. Loodgieters beschikken doorgaans over de benodigde kennis en ervaring om tot een passende oplossing te komen.