vloerverwarming

Steeds meer huishoudens kiezen voor verwarmen met vloerverwarming. Dat is ook niet zo gek, aangezien vloerverwarming veel voordelen met zich meebrengt. Het kan je zelfs helpen met besparen op je energierekening. Lees hier hoe.

1. Betere verdeling van de warmte

Als je de reguliere thermostaat aanzet, dan komt vanuit de verwarming warmte die de kamer opwarmt. Vrij logisch allemaal. Toch moet deze thermostaat vaak harder draaien, omdat de warmte niet evenwijdig over de ruimte wordt verdeeld. Niet langs iedere muur zit namelijk een verwarming. Door vloerverwarming te plaatsen wordt de warmte evenwijdig over de ruimte verdeeld. Je hebt dus minder energie nodig om de gehele ruimte te verwarmen, wat uiteindelijk tot een besparing gaat leiden. Vloerverwarming hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Het levert je uiteindelijk zelfs geld op. Je kunt de prijs van vloerverwarming berekenen.

2. Warme ledematen

Vrouwen hebben het vaak eerder koud in vergelijking tot mannen. Dit komt doordat de ledematen van vrouwen minder goed worden doorbloed. Wanneer je koude voeten en handen hebt, wordt de rest van je lichaam ook sneller koud waardoor je eerder geneigd bent de thermostaat aan te zetten. De vloer een beetje verwarmen zorgt ervoor dat de voeten heerlijk warm blijven waardoor de rest van het lichaam ook warmer blijft en de verwarming een graad lager kan.

3. Minder verlies bij isolatie

Veel mensen die vloerverwarming frezen, laten ook gelijk een deel van hun huis isoleren. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Dat brengt dus ook een besparing op de energierekening met zich mee. Er is immers minder energie nodig om het huis warm te houden.

4. Verkoeling in de zomer

Hoewel de zomer in Nederland meestal regenachtig is, kan het soms ook ineens heel warm worden. Op dit moment kiezen veel mensen voor ventilatoren of airconditioning om het huis koel te houden. Dit kost enorm veel energie. Moderne vloerverwarming kan het huis ook koelen. Dit is een stuk goedkoper.

Hoewel veel mensen dus denken dat vloerverwarming een dure ingreep is, is het eigenlijk meer een investering te noemen. Door vloerverwarming aan te leggen kan je namelijk veel besparen op de energierekening. Daarnaast is het ook erg prettig en verhoogt het ook nog eens de waarde van je huis!