natuursteen vloeren

Een houten vloer is een bijzondere vloer die met de nodige aandacht jarenlang mee kan gaan en waar men dus veel plezier aan kan beleven. Deze zal met enige regelmaat onderhouden moeten worden om de bijzondere uitstraling te blijven behouden. Ook kan deze op verschillende manieren afgewerkt worden en een manier om te dat te doen is door deze te lakken.

Lakken van de vloer

Het lakken kan met verschillende soorten lak geschieden waarbij de keuze afhankelijk is van de persoonlijke voorkeur. Er is een mogelijkheid om de vloer met blanke lak af te werken, maar de voorkeur kan ook uitgaan naar een gekleurde variant wat een heel ander resultaat zal geven. Als u de juiste voorbereiding in acht neemt is het mogelijk om zelf te lakken, maar als u het liever uit handen geeft aan een professioneel bedrijf kan dat natuurlijk ook. Een nieuwe vloer kan het beste voorzien worden van 3 of 4 laklagen om zo optimale bescherming te bieden. Bovendien heeft het als voordeel dat het in dat geval pas na een aantal jaren opnieuw hoeft te gebeuren.

Voorbereidingen die getroffen moeten worden

  • Het is logisch dat de ondergrond ontruimd moet worden van meubels en andere zaken, zodat de vloer zonder problemen overal bereikbaar is en u niet wordt gehinderd.
  • De eerste stap die genomen moet worden als er sprake is van een gespijkerde vloer, is deze te controleren op mogelijke uitstekende spijkertjes.
  • Als er spijkertjes uitsteken die geen grip meer hebben dan kunt u deze eruit halen en vervangen door een langere spijker. Als de spijker nog wel grip heeft kan deze er weer in gespijkerd worden.
  • Na de controle is het tijd om te schuren voordat er gelakt kan worden. Voor het schuren ervan kunt u gebruik maken van de bandschuurmachine en de kantenschuurmachine.
  • Het schuren kan het beste in twee keer gebeuren waarbij er de eerste keer gebruik wordt gemaakt van grof schuurlinnen en de tweede keer van fijn schuurlinnen.
  • Na het schuren is het belangrijk dat de vloer compleet gereinigd wordt door eerst te stofzuigen en vervolgens te dweilen met een niet al te natte dweil.

De benodigde lakproducten

Na deze voorbereidingen is de vloer klaar om gelakt te worden. Tegenwoordig zijn er sneldrogende lakproducten verkrijgbaar, zodat er sneller voor de tweede keer gelakt kan worden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.