kruimruimte isolatie

Een lekkere warme vloer in de winter is iets wat veel mensen lekker vinden. Na een koude tocht te hebben gehad en je doet je schoenen uit op de deurmat is het maar al te fijn wanneer de vloer lekker verwarmd is, en niet koud aanvoelt. Helaas zijn er meerdere huishoudens in Nederland die een koude vloer ervaren in de koude wintermaanden, dit terwijl de kachel hard staat te stoken. De oorzaak van dit probleem zit hem vaak in een slechte kruipruimte isolatie. Daarnaast veroorzaakt een slechte isolatie in uw kruipruimte voor een aantal vervelende problemen. Om u meer inzicht te geven wat een kruipisolatie is en wat de voordelen hiervan zijn, schreven we dit artikel voor u.

Wat is een kruipruimte isolatie?

Het bovengenoemde scenario, een warme vloer na een koude tocht, klinkt goed. Maar wat heeft dit te maken met een kruipruimte isolatie? Het antwoord hierop is al genoemd. Wanneer er geen goede isolatie aanwezig in de kruipruimte zal er vocht tegen de onderkant van een vloer gaan aanzitten. Doordat dicht vocht vaak een langere periode blijft zitten, trek het door de vloer heen en zal het koud aanvoelen. De kruipruimte is namelijk van zichzelf een vochtige ruimte, zodra er warmte in de ruimte komt, zal zoals net verteld, het vocht naar boven trekken en tegen uw vloer gaan zitten.

Voordelen van een kruipruimte isolatie

Uw kruipruimte laten isoleren voorkomt een aantal vervelende problemen. Want het vocht in uw kruipruimte veroorzaak niet alleen koude vloeren, maar ook andere nare dingen. Wanneer u kiest voor een kruipruimte isolatie ervaart u de volgende voordelen:

  • Warme vloeren
  • Lagere energiekosten
  • Weerhouden van ongedierte
  • Voorkomt schade aan uw vloer

Doordat het vocht de vloer kouder laat aanvoelen zal in veel gevallen de kachel hoger worden gezet. Dit is het punt waarop u energiekosten kunt besparen. Met een kruipruimte isolatie zal de verwarming namelijk gemakkelijk de vloeren kunnen verwarmen. Zo hoeft de verwarming niet meer onnodig te stoken en zal dit duidelijk te merken zijn op uw energierekening. Daarnaast voorkomt u, wanneer u uw kruipruimte laat isoleren, ongedierte. Als vocht langere tijd op dezelfde plek zit, ontstaat er namelijk schimmel, en dit is de ideale plek voor ongedierte om zich te nestelen. Hierbij kan bijvoorbeeld aan huismijt worden gedacht. Buiten het feit om dat vocht vervelende onwenselijkheden veroorzaakt, beschadigt het uw vloer. Een kruipruimte isolatie is daarom essentieel voor uw portemonnee én gezondheid. De vervuilde lucht die schimmel veroorzaakt kan in uw huis worden verspreid, en dit heeft een negatieve invloed op uw leefklimaat.

Duurzaam investeren

Als u ervoor om uw kruipruimte te laten isoleren helpt u mee aan het verbeteren van ons milieu. Het besparen van energie is namelijk essentieel als het gaat om het creëren van een duurzame samenleving. Daarnaast bespaart u ook kosten voor uzelf. Dit maakt het laten aanbrengen van een kruipruimte isolatie tot een duurzame investering. Een investering nu heeft u binnen een aantal jaren terug, en u zult maandelijks op uw energierekening merken dat deze beduidend lager is!