Hoe moet jouw kantoor eruit komen te zien?

Een kantoor is vandaag de dag een verlengstuk van jouw bedrijf. Helaas zijn witte muren met grijze hokjes verleden tijd. Een kantoor moet meer te bieden hebben voor de werknemers, qua uitstraling. Maar ook qua vrijetijdsbesteding. Denk aan een ping pong tafel, een bar om het weekend in te luiden en een kantine waar je gezellig samen kan middag of avond eten. Daarnaast moeten de werknemers zich prettig voelen in het kantoor, ze brengen op het kantoor immers aardig wat tijd door.

Een kantoor moet praktisch ingericht worden

Als klanten jouw kantoor binnen komen lopen, moeten ze een wow-effect krijgen. Het gevoel wat ze al hadden over je bedrijf, wordt aan de hand van de geweldige inrichting alleen maar bevestigd. Maar voor de werknemers moet het kantoor praktisch ingedeeld worden. Als het kantoor niet praktisch is ingedeeld, hebben de werknemers daar op ten duur last van. Daarom moet je goed nadenken over de kantoorinrichting. Het is van belang dat je hier goed over nadenkt. Kijk naar het team wat je hebt, het soort werk dat er gedaan moet worden en pas de inrichting van je kantoor hierop aan. Zorg daarbij vooral voor functionaliteit, en maak het daarna zo mooi en professioneel mogelijk qua uitstraling.

Flexwerkplekken of niet?

Zet een enquête op of vraag rond bij de werknemers hoe ze het kantoor het liefste zien en wat ze nou echt missen. Hoeveel zijn er nog van plan om fulltime op het kantoor te zitten? Als veel werknemers graag thuis en op kantoor willen werken, kan je bijvoorbeeld kiezen voor flexwerkplekken. Dan hoef je niet veel muurtjes neer te zetten, maar heb je ook mensen die graag geconcentreerd alleen werken? Dan heb je daar een andere inrichting voor nodig dan wanneer je een team hebt dat veel moet samenwerken.

Een open ruimte

Wil je een grote open ruimte waar contact heel makkelijk is of wil je vooral privacy en rust creëren? Wat altijd belangrijk is, is voldoende ruimte voor je personeel. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze een eigen plek hebben waar ze hun ding kunnen doen. Hierbij hoort ook ruimte voor opslag, mensen moeten hun spullen kunnen opbergen en makkelijk kunnen pakken wanneer dit nodig is.