ideale vloer voor in de keuken

De keuken is de centrale plek van het huis; het kloppend hart van de woning. Deze ruimte wordt vaak als ontmoetingsplek gezien voor gezinnen, maar ook wanneer men op bezoek komt. De keuken wordt regelmatig gebruikt om te eten, samen gezellig te tafelen, samen (kaart)spellen te spelen of om gewoon “even” lekker te zitten. Voor deze centrale plek in een woning is mooie vloer van belang. Welke type vloer is ideaal voor de keuken? En hoe is deze vloer te combineren met andere meubels en keukenaccessoires?

Dat lees je in deze blog!

Het begint bij kleur…

Ja, de kleur. Zodra je je weet welke kleuren toegepast worden, weet je ook welk type meubel, accessoires en dergelijke je moet aanschaffen. Denk aan leuke kleurencombinaties zoals: zwart-wit-grijs, donkergrijs-geel-zwart of zachtroze-oudroze-wit. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, de kunst zit in het creëren van de perfecte samenstelling. Naast de kleur, is de stijl van groot belang. Zonder je ideale keukenstijl, wordt de keuken een grote rommel en vormt hij geen eenheid.

Meubels en apparatuur

Welke eettafel en bijbehorende stoelen passen bij je inrichting? En nog belangrijker: wat voor apparatuur? Heb je een keuken waar inbouwapparatuur voor nodig is of kan je deze ook los plaatsen? Bij bekende woonwinkels als IKEA, JYSK of Leen Bakker kun je wellicht de perfecte eettafelset kopen. Voor apparatuur is het aan te raden om kwalitatieve en duurzame producten aan te schaffen. Hierdoor kun je lang geniet van je keuken. Door technische innovaties worden keukenapparaten functioneler, zoals een waterkokende waterkraan of een combi-magnetron.

Keuze vloertype

De details in een keukenruimte maken de keuken extra bijzonder. Met een natuursteen vloer kun je jouw keuken een buitengewone sfeer geven. Tegelijkertijd biedt dit materiaal comfort. Een vloer van natuursteen, een natuursteen aanrechtblad of een hardstenen wasbak; er zijn veel keuzemogelijkheden met deze steensoort. Een keukenonderdeel van natuurlijk gesteente geeft je keuken karakter en is zeer sfeervol. Tevens geeft natuursteen de keuken een luxe tintje en maakt het de ruimte super modern!

En waarom een keukenvloer van natuursteen? Omdat het makkelijk te onderhouden is. Vieze vlekken, omgevallen drinken of andere viezigheid zijn eenvoudig schoon te maken. Overigens is een vloer van natuursteen prima te combineren met vloerverwarming en is dit gesteente zeer duurzaam. Dit natuurlijke gesteente kan overal toegepast worden: binnenshuis, buitenshuis en als muurbekleding.

TIP: voor het complete plaatje wordt het aangeraden om de benedenverdieping, volledig te voorzien van natuursteen vloer.

Droomkeuken inrichten met de juiste vloer?

Het wordt aangeraden om altijd bij vloer- en woonwinkels langs te gaan en te vragen voor advies. Ze kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste vloerbekleding en overige meubilair, zodat je optimaal kan genieten van je nieuwe keukenvloer.

Maak je droomkeuken waar!