houtworm in vloer

Wanneer u met ongedierte in huis te maken heeft, kunt u hier het beste een ongediertebestrijder voor inschakelen. Dit geldt in het bijzonder wanneer u te maken heeft met houtworm in uw vloer. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om de houtworm op te merken, maar een ongediertespecialist helpt u hier graag bij. Houtworm valt onder meer op door de kleine gaatjes die zij in uw houten vloer kunnen veroorzaken. Ook kunnen er torren en kevers in een bepaalde ruimte worden opgemerkt. Beide aspecten duiden op de aanwezigheid van houtworm in uw ruimte, wat niets meer is dan een larve van de torren en kevers.

Een groot nadeel aan de houtworm is het feit dat een houtworm voor een ernstige verzwakking van houten constructies kan zorgen. De gangen die de houtworm door het hout vormt, zorgen dat constructies steeds instabieler zullen worden.

Hulp van een ongediertebestrijder inschakelen

Mocht u het vermoeden hebben zelf te maken te hebben met houtworm in uw vloer of andere houten constructies, dan kunt u de hulp van een ongediertespecialist inschakelen. Het is sterk af te raden om zelf aan de slag te gaan met het verhelpen van houtworm, omdat de kans op een succesvolle aanpak zeer gering is. U dient immers niet alleen de beestjes aan het oppervlak te doden, maar ook de larven en eitjes die in dieper gelegen gangen verstopt zitten. Een ongediertespecialist beschikt over verschillende hulpmiddelen die het opsporen en verhelpen van houtworm een stukje gemakkelijker maken. Zo bent u verzekerd van een effectieve aanpak bij de bestrijding van houtworm in huis.

Mogelijkheden om houtworm te voorkomen

Nog beter dan het verhelpen van houtworm bij uw houten vloer is het voorkomen ervan. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om een passende oplossing te vinden voor het voorkomen van houtworm. Een van de stappen die u wel zelf zou kunnen zetten, is het bestrijken van uw houten vloeren met beits op waterbasis. De houtworm vindt beits geen prettige stof, waardoor de kans erg klein is dat de houtworm zich in de houten vloer binnen uw woning zal verstoppen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is sterk af te raden.