Goedkope bestrating in de tuin

De zon komt er weer door en de zomer ligt op de loer. Dat betekent dat we een mooi vooruitzicht hebben op lange avonden. De tuin moet dus weer worden onderhouden of misschien een totaal nieuwe look? Een trend die de laatste jaren steeds vaker te zien is in de tuin is prachtige sierbestrating. Het aanleggen van sierbestrating kan een redelijk prijskaartje hebben wat veel mensen nog afremt om er ook voor te kiezen. Wij geven je een aantal adviezen om dat prijskaartje niet te hoog op te laten lopen.

  • Kies voor B-keus sierbestrating
  • Plan maken voor je tuin en de inrichting
  • Doe zelf wat je zelf kunt doen

Heb je B-keus bestrating al eens overwogen?

Wie bepaalde sierbestrating wil hebben voor in de tuin kan overwegen om te kiezen voor B-keus bestrating. Via deze website vind je B-keus bestrating van minimaal 40% goedkoper dan A-keus bestrating. Dat is een behoorlijk goede deal toch? Maar ik hoor je al denken, ‘is deze bestrating niet een stuk minder dan A-keus?’. Het verschil tussen A- en B-keus bestrating is dat er bij B-keus een gedeelte van de tegels beschadigingen kunnen bevatten. Beschadigingen kunnen bestaan uit kleine barstjes of lichte kleurverschillen. Dit is echter vaak bij een klein gedeelte van de bestelling. Oplossing is om simpelweg een grotere bestelling te plaatsen. De slechtste tegels kun je dan direct vervangen, zodat je alleen de beste tegels overhoudt om jouw tuin mooi mee te maken!

bestrating tuin

Richt jouw tuin optimaal in en plan goed

Voordat je begint met bestrating, meubelen, planten en andere zaken voor de tuin te kopen is het slim om alles goed te plannen. Net zoals je voor je woning een plattegrond voor het plan te maken, kun je dit voor je tuin ook doen. Zo heb je overzichtelijk hoe de tuin eruit komt te zien en is alles efficiënt te plannen. Doe ook de nodige inspiratie op, zodat je zeker weet dat je de tuin aanlegt die echt optimaal voor jou is. Gebruik bladen of websites met tuintips om de juiste inspiratie op te doen.

Doe zelf wat je zelf kunt doen

Een tuinman inhuren kan flinke kosten met zich meebrengen. Het tarief van een tuinman zit namelijk rond de 40,- per uur. Een hele tuin opnieuw inrichten of een maandelijkse onderhoudsbeurt levert dus al snel hoge kosten op. Wat je zelf kunt doen aan de tuin bespaart je daarom al snel wat centen. Bovendien is het natuurlijk erg leuk om een dag uit te kiezen waarop de zon schijnt en jij lekker actief kunt zijn in de keuken. Stroop je mouwen dus maar op en ga lekker aan de slag in de tuin.