Hoe kies je een goede klusjesman uit?

Iedereen is wel eens opzoek geweest naar een klusjesman. Ken je die momenten waarop je wasbak begint te lekken of jouw wasautomaat stuk gaat? Dan is het hoog tijd om een klusjesman te bellen, omdat je misschien niet over de nodige kennis beschikt of er gewoon geen tijd voor hebt om het zelf te repareren.

Om de klusjes te verrichten heb je natuurlijk ook materialen en apparatuur nodig. Tegenwoordig zijn er heel veel online winkels, die regelmatig leuke voordeelprijzen bieden. Een van deze bedrijven is 6deals aanbiedingen, die een assortiment heeft van producten voor de woon- en slaapkamer, maar ook producten zoals elektronica en fashion. Klanten die eerder producten online gekocht hebben, delen soms hun ervaringen met anderen. Zo kun je via Luminablog.nl nagaan wat anderen vonden van de kwaliteit van de producten, maar ook van de dienstverlening van het personeel en het gemak bij het online bestellen.

Wat doet een klusjesman en waarom zijn ze nodig?

Een klusjesman is iemand die bekwaam is in het repareren en onderhouden van zowel het interieur als exterieur van een huis. Meestal zijn het technische mensen, die op zichzelf werken en een eigen klantenkring hebben opgebouwd. Hun werkzaamheden kunnen in brede zin variëren van kleine klusjes zoals timmerwerk, loodgieterswerk of meubelmontage tot grotere werkzaamheden zoals elektrische klusjes, schilderwerk, verbouwing of gipsplaat reparaties.

Het is voordeliger om een klusjesman te betalen, in plaats van proberen om zelf de klussen gedaan te krijgen. Hierdoor win je tijd, want het kijken naar de do it yourself video’s kan dagen in beslag nemen. Daarnaast is het ook kostenbesparend, omdat je niet zelf gereedschap en apparatuur hoeft aan te schaffen. Als je als amateur te werk gaat kun je ook teleurgesteld raken in je eigen werk, hetgeen voor frustraties kan zorgen. Een ander voordeel is dat je verschillende klusjes door dezelfde persoon kunt laten oplossen, in plaats van meerdere mensen inhuren.

Tips bij het inhuren van een klusjesman

Alvorens je een klusjesman inhuurt is het raadzaam om aandacht te besteden aan het volgende:

  1.     Ga na hoeveel jaren ervaring de persoon heeft.
  2.     Ga op zoek naar vorige werkzaamheden, zoals foto’s of als het lukt langsrijden bij een huidig project.
  3.     Ontdek waarin de klusjesman gespecialiseerd is.
  4.     Vraag naar garantie en voor hoe lang er garantie geboden kan worden.
  5.     Ga via bouwmaterialen zaken na welke klusjesmannen zij adviseren. Dit kun je ook doen via de Kamer van Koophandel. Je kunt ook simpel aan vrienden en familie vragen als zij een goede klusjesman kunnen adviseren.
  6.     Voer eerst een goed gesprek, voordat de persoon van start gaat met het echte werk. Geef duidelijk aan wat van hem verwacht wordt en stem af binnen hoeveel tijd het werk gedaan zal zijn. Hierdoor heb je ook een beeld van de totale kosten, die meestal gebaseerd zijn op een uurloon.
  7.     Doe een achtergrond onderzoek en drugstest. Aangezien deze persoon in jouw huis zal zijn, is het altijd raadzaam te weten wie bij jou komt.
  8.     Lees recensies over de persoon, zodat je weet wat anderen vonden van zijn werk. Je kunt hierdoor ook erachter komen als de persoon schappelijke prijzen heeft of overdreven en onnodig hoge kosten berekend.
  9.     Begin met kleine opdrachten en ga na als de persoon betrouwbaar is. Komt hij op tijd? Ben je tevreden met de kwaliteit? Zijn de gemaakte afspraken nagekomen?
  10.   Ga na als de persoon certificaten heeft en erkend is.