gietvloer

Tegenwoordig worden er voor het leggen van vloeren vaak gietvloeren toegepast. Ze worden niet alleen gebruikt in bedrijven voor de kantoren en magazijnen, maar ook op de werkvloer. De reden is dat gietvloeren veel voordelen hebben vergeleken met andere soorten vloeren. Een gietvloer kan snel en praktisch gelegd worden. Indien hij gelegd is, is een gietvloer glad, onderhoudsvrij, elastisch en zal bestaande scheuren wegwerken.

Leef beton

In een bedrijf wordt vaak een vloer gelegd van leef beton of Epoxy. Het materiaal leef beton is tegenwoordig zelfs in een woonkamer toepasbaar. Het leggen van een gietvloer is vrij eenvoudig. Hierbij wordt het materiaal dat je op de vloer wilt hebben over de bestaande vloer uitgegoten. Wanneer je dat gedaan hebt, ga je het materiaal over de vloer verdelen met een speciale rol-gietvloerkam. Zodra je het goed verdeeld hebt, moet je het vloeibare materiaal nog narollen met een prikrol.

Vervolgens moet je de vloer goed laten drogen. Je zal dan een zeer strakke vloer krijgen die alle bestaande oneffenheden en scheuren zal hebben weggewerkt. Daarna zal men een vloer van cementbeton (leef beton) nog polijsten en voorzien van een speciale 2-componenten PU-laag. Afhankelijk van het gekozen materiaal zal de vloer echt tegen een stootje kunnen. Daarom zijn dergelijke vloeren ook zo geschikt voor kantoren, magazijnen en werkvloeren in een bedrijf. Zij zijn onderhoudsvrij en zeer gemakkelijk schoon te maken.

Om een cementvloer een bepaalde elasticiteit te geven, wordt het hoogwaardige cementproduct niet met water vermengd, maar met een speciale harssoort. Hierdoor wordt een dergelijke vloer niet alleen sterk, maar ook flexibel. Ze zijn ook uitstekend te combineren wanneer er een vloerverwarming aanwezig is.

Kunststof gietvloeren

Ondanks dat een leef betonvloer in een huiskamer wordt gebruikt, wordt er toch hiervoor vaak een kunststof gietvloer gekozen. Hierbij kun je denken aan een vloer van Epoxy en PU Polyurethaan. De vloeren zijn in praktisch alle RAL kleuren verkrijgbaar, zodat ze kunnen worden gebruikt voor iedere inrichting in een woonkamer. Doordat ze van kunststof zijn, doen ze warmer aan. Dat is belangrijk wanneer er kinderen zijn die op de vloer spelen. Ook kunnen deze vloeren gebruikt worden wanneer er een vloerverwarming is.

Wanneer er huisdieren zijn, zijn dergelijke vloeren een uitkomst. Ze zijn namelijk zeer sterk, naadloos, kleurecht, slijtvast, krasbestendig, geluiddempend en vochtbestendig. Ze kunnen tientallen jaren meegaan en kunnen op iedere ondergrond gelegd worden. Eventuele scheuren die er in een vloer aanwezig zijn worden zo weggewerkt. De Epoxy vloeren worden ook vaak in kantoren en laboratoriums toegepast. De mogelijkheden van en voor gietvloeren zijn dus eindeloos!