Een dakkapel in de nieuwe kinderkamer

Is er gezinsuitbreiding op komst en heb je eigenlijk geen ruimte meer thuis? Dan is het tijd om daar wat aan te doen. Veel mensen willen misschien graag gaan verhuizen, maar de dure woningmarkt maakt dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Het is dan handig om je eigen huis aan te gaan passen. Steeds vaker kijken mensen naar de mogelijkheden om de zolderverdieping leefbaar te maken. Het is dan ook zonde wanneer je niets gaat doen met deze extra ruimte. Een zolder wordt vaak gebruikt als opslag, maar met de juiste inbouwkasten kun je voldoende opslagruimte houden en toch de ruimte beter gaan gebruiken, bijvoorbeeld als mooie kinderkamer. Bij de verbouwing van een zolder is het verstandig om de nodige ramen aan te bouwen. Veel mensen kiezen meteen voor een dakkapel en dat is dan ook een goede keuze. Met een dakkapel creëer je namelijk meteen veel ruimte en het nodige licht. Het is niet handig om een kamer te hebben zonder daglicht en ook voor de veiligheid moet je boven een uitgang hebben. Dakkapellen zijn er in veel verschillende maten en het is dan ook maar net wat er mooi staat in jouw woning. Laat je dus eerst even adviseren en kijk ook vooral naar de dakkapel prijzen.

Welke vloer in de kinderkamer?

Maak je van de zolder een mooie kinderkamer? Dan is het belangrijk om ook een goede vloer te laten leggen, een vloer die wel tegen een stootje kan. Denk bijvoorbeeld aan vinyl of pvc vloeren. Deze vloeren kunnen over vloerverwarming worden gelegd en er zijn tal van designs. Je kind kan dan dus heerlijk spelen en heeft voldoende licht door de goede dakkapellen.

Welke vloer in de kinderkamer

Een dakkapel geeft meer licht

Dat een dakkapel meer ruimte geeft is logisch, je bouwt namelijk een extra stukje aan je dak. Hierdoor kun je onder een schuin dak veel makkelijker staan. Het gedeelte waar je makkelijk in kunt staan, wordt vergroot waardoor het geen probleem meer is om de zolder als woonruimte te gebruiken. Voor veel mensen is dit dus ideaal wanneer er een extra slaapkamer voor de kinderen bij moet komen. Kies je toch een andere functie? Dan is ook een werkkamer heel nuttig op de bovenste verdieping. Het is hier vaak rustig en door de dakkapellen heb je mooi en vooral ook voldoende licht. Wat vloeren betreft is een mooie houten vloer dan aan te raden. Dit geeft een rustige en klassieke uitstraling voor elke werkkamer en dat is heel belangrijk wanneer je elke dag thuis aan het werk bent. Je kunt er voor kiezen om kleine dakkapellen te laten plaatsen, maar een wat grotere variant is ook heel handig. Hierdoor heb je een grote raampartij en met goed dubbel glas is dat geen probleem.

Een zeer sterke constructie

Een sterke constructie is natuurlijk heel belangrijk wanneer je gaat kijken naar een goede dakkapel. Uiteraard wordt er goed gekeken of alles stevig genoeg is voor jouw dak. De plaatsing van de nieuwe dakkapel gaat ook met de grootste zorg, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat het niet zal lukken. Dakkapellen zijn er overigens van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor kunststof of voor hout. Het is mooi om een beetje bij de stijl van de woning te blijven en te zorgen dat de dakkapellen passen bij het geheel. Ook wat betreft de kleur en de dakpannen, is het goed om eenheid aan te houden. Je zult dan zien dat jouw woning niet alleen groter wordt, maar ook veel meer waard is.