betonvloer

Kunststof met de uitstraling van beton. Voor wie van ruimte en eenvoud houdt is een kunststof vloer met de uitstraling van beton een uitkomst. De komende jaren zult u deze vloer steeds meer gaan zien.

Er zijn verschillende toepassingen op het gebeid van deze betonachtige vloeren waarbij een onderverdeling gemaakt kan worden in kunststof toepassingen en cementgebonden toepassingen. Beide afwerkingen hebben hun eigen karakteristieken en charmes. Zo kan van de kunststof vloeren genoemd worden dat ze zeer krasvast zijn en zowel chemisch als mechanisch resistent.Van de cementgebonden variant kan genoemd worden dat ze een erg natuurlijke uitstraling hebben, blijvend kleurecht zijn en er verschillende opppervlaktestructuren mogelijk zijn. De diktes van de beide systemen variëren van slechts 2 mm tot 8 mm afhankelijk van de toepassing. De vloeren passen uitstekend in de hedendaagse trend van eenvoud, strak en simpel.

Voordelen


De voordelen van beide systemen zijn legio. De vloeren worden naadloos gelegd, zijn onderhoudsarm, geschikt voor vrijwel iedere ondervloer en erg sterk. Door de gladde afwerking van de vloeren zijn deze bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien zijn de vloeren brandveilig en geschikt voor vloerverwarming. Een ander groot voordeel is dat u mede het uiterlijk kunt bepalen, waardoor elke vloer uniek is.

Plaatsen

Het plaatsen dient overgelaten te worden aan de expert. Houdt u er bij het plaatsen rekening mee dat dit drie tot vijf dagen in beslag zal nemen, afhankelijk van de toepassing. Deze vloeren kunnen op vrijwel elke ondervloer gelegd worden, mits deze op de juiste wijze een voorbehandeling heeft ondergaan. Vraag hiernaar bij de specialist.


Onderhoud

Laat de stofzuiger maar in de kast, want afhankelijk van de bevuiling is vegen of wissen voldoende. Vlekken kunnen eenvoudig met een vochtige doek verwijderd worden. De vloer is bestand tegen levensmiddelen zoals curry, wijn, maar ook tegen bijvoorbeeld nagellak.