stairs

Je kunt voor je kantoor of bedrijfspand natuurlijk kiezen om de ondergrond te laten bekleden met tapijt. Dit valt onder de meest voordelige opties. Maar of het tapijt mooi blijft, is maar eigenlijk de vraag. Zeker als er vaak geschoven wordt met meubelen, zal je merken dat je binnen korte tijd al slijtplekken ziet op deze ondergrond. En om de vloer goed schoon te houden ben je ook wel even bezig. Om jou te garanderen van een sterke ondergrond die bestand is tegen verschillende omstandigheden, raden wij jou aan om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van een gietvloer. Deze is verkrijgbaar in verschillende soorten, zo ook varianten die beschikken over de juiste eigenschappen om te dienen als stevige ondergrond voor garages en fabrieken.

De perfecte ondergrond voor kantoren en winkels

Je kantoor of winkelpand is het visitekaartje van je bedrijf. Daarom is het natuurlijk belangrijk om ook rekening te houden met het interieur. Een vloer maakt daar een groot onderdeel van uit. Dan kan je een ondergrond die snel slijt niet gebruiken. In dit geval is een betonlook vloer de beste optie voor deze ruimtes. De vloer is hoog belastbaar, verkrijgbaar in verschillende kleuren en zeer makkelijk schoon te houden (stofzuigen en dweilen is voldoende). En ook al zit het woord ‘beton’ in deze vloer, door de samenstelling hoef jij je geen zorgen te maken dat de vloer koud aanvoelt. Door het materiaal is het zelfs mogelijk om deze ondergrond te combineren met een vloerverwarming. Hierdoor is een betonlook vloer ook geschikt voor bijvoorbeeld wachtruimtes.

Maak de huidige vloer extra sterk

Ben je op zoek naar een snelle manier om de huidige vloer een extra sterke laag te geven? Kijk dan eens of een vloercoating een geschikte optie is. Voor een laag met sterke en krachtige eigenschappen kies je voor een epoxy vloercoating, deze is namelijk dubbel zo sterk als beton. Hierdoor is de epoxy vloercoating een zeer geschikte oplossing voor vloeren die dagelijks zwaar belast worden, zoals garages, fabriekshallen en showrooms. Wanneer je kiest voor deze optie, hoef je dus niet de complete vloer te vernieuwen. Deze laag is geschikt om aan te brengen over vloeren van beton, cement of je huidige epoxyvloer. Daarnaast kan de specialist nog iets extra’s toevoegen aan deze laag, zoals een antislipcoating.

stair

Tips voor je eigen design

Of je nou kiest voor een betonlook vloer of een epoxy vloercoating, er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van vormgeving. Eerder gaven wij al aan dat een betonlook vloer gelegd kan worden in verschillende kleuren, maar op het gebied van design is er nog meer mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het logo van je bedrijf in de coating, of kies er bijvoorbeeld voor om de kleuren of andere elementen van de huisstijl van je bedrijf terug te laten komen in de vloer.