BePureHome vloerkleed

De letterlijke vertaling van het merk Be Pure Home is wees een zuiver huis. BePureHome is een Nederlands woonmerk met basic en pure producten, maar ze hebben wel design en vintage producten. Er wordt veel gebruikgemaakt van robuuste, natuurlijke materialen. Door een mix van materialen als hout en metaal in combinatie met donkere maar ook luxe kleuren, passen producten van BePureHome in bijna elk interieur. Door de rauwe materialen te gebruiken worden de meubels van BePureHome vaak ook als ‘stoer’ gezien, wat tegenwoordig weer in de trends komt.

BePureHome: onderdeel van De Eekhoorn uit Noord-Holland

De eekhoorn is het grote bedrijf dat de vertakkingen Woood, BePureHome en VTWonen heeft opgericht. In de producten van deze fabriek worden van vooral massief hout, leer en metaal gemaakt. De Eekhoorn is niet alleen in nederland verkrijgbaar, maar haar producten zijn in 25 landen verkrijgbaar met meer dan 1500 online/offline winkels.

Veel meubels en meubelseries: altijd modellen voor in jouw interieur

BePureHome biedt heel veel verschillende producten aan, onder andere banken, stoelen, tafels enz. Hierdoor is er voor elk interieur wel een paar artikelen te vinden die er echt bij passen.

Waar komen de meubelconcepten vandaan?

BePureHome stuurt werknemers zo’n 3 tot 4 keer per jaar naar India, hier halen ze ideeën vandaan voor nieuwe producten. Voordat ze naar India gaan, zorgen ze ervoor dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste trends qua interieur. Na het kopen van producten bouwen ze eerst een powerpoint op over de nieuwe trend en de producten die ze hebben gevonden in India. Hierna worden alle producten bekeken in een vergadering en daarna gerealiseerd door een team. Het team bestaat maar uit 6 à 7 mensen. Er wordt 2 keer per jaar een nieuwe collectie uitgebracht. Dat is best veel werk voor 6 à 7 mensen, dus zijn ze ook trots om met zo’n klein team een heel merk te kunnen neerzetten.

De oprichters van BePureHome: drie broers in de meubels

BePureHome is opgericht door 3 broers: Gerard, Winfried en Jos. Het bedrijf loopt zo goed omdat ze allemaal hun eigen verantwoordelijkheden hebben. Gerard is zo verantwoordelijk voor de logistiek, financiën en ICT, Winfried voor de techniek en productontwikkeling en Jos doet de sales en marketing. Samen geven ze de BePureHome collectie vorm.

Waarom voor BePureHome kiezen?

De producten van BePureHome geven door hun rauwe materialen een stoere uitstraling. De trend van tegenwoordig komt weer terug op ruwe en stoere meubels. BePureHome is een bedrijf dat vooral veel ruwe en stoere meubels maakt en dus een goed bedrijf is als je voor deze soort stijl wilt gaan. BePureHome vindt duurzaamheid bij het produceren van een product heel belangrijk en zet daarom duurzaamheid op nummer 1 van hun hoogste prioriteiten. Ze zorgen door de producten zo dicht mogelijk op elkaar te verpakken in de vrachtwagens om daardoor zo min mogelijk kilometers te maken en daarmee de uitstoot te veroorzaken. Ze kopen alleen hout in met een FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council), waardoor natuurlijke bossen intact blijven. En ze recyclen het overgebleven leer uit leerfabrieken tot gerecycled leer, wat bestaat uit 70% leer en 30% polyester.