De 5 redenen om te kiezen voor tapijt-min

Tapijt is een comfortabele vloerbedekking met een luxe uitstraling. Het voelt heerlijk zacht onder je voeten, verbetert de akoestiek en is ook nog eens verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en dessins. Twijfel je nog of tapijt de vloer voor jou is? Onderstaand vind je 5 redenen om te kiezen voor tapijt.

Voor ieder wat wils

Tapijt is misschien wel de meest veelzijdige vloerbedekking. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins, waarbij je ook een grote keuze hebt uit materialen. Bovendien kun je ook kiezen voor een vloerkleed in plaats van tapijt. Zo haal je tóch het comfort van tapijt in huis, maar hoef je niet de hele vloer te vervangen. Naast de brede keuze in materialen, kleuren en dessins, zijn vloerkleden ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er is dus altijd een tapijt of vloerkleed dat in je interieur past.

Prettige akoestiek

Harde vloeren weerkaatsen geluid, tapijt absorbeert het. Hierdoor heb je stukken minder geluidsoverlast in huis. Prettig voor jezelf én voor de buren! Tapijt verbetert de akoestiek en voorkomt dat je last hebt van galmend geluid. Hoe dikker het tapijt, hoe beter de geluidsisolatie. Wil je helemaal geen geluidsoverlast meer? Dan kun je kiezen voor een ondervloer met extra geluidsisolerende werking.

Prettige akoestiek vloerkleed-min

Lekker warm

Een groot voordeel van tapijt is dat het warmte vasthoudt en daarmee zorgt voor een verbeterde warmte-isolatie. Dit bespaart op je energierekening! Bovendien voelt tapijt ook lekker warm onder je (blote) voeten, wat bijdraagt aan het comfort in huis. Tapijt in de slaapkamer geeft een luxe uitstraling én zorgt ervoor dat je fijn uit bed stapt.

Slipveilig

Het meeste tapijt is slipveilig én heerlijk zacht. Ideaal voor een huishouden met kinderen of senioren. Over het algemeen is het raadzaam om in een huishouden met kinderen te kiezen voor een groot vloerkleed. Tapijt is minder gemakkelijk schoon te houden dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl en een vloerkleed kun je relatief snel vervangen. Wel zo handig als de kinderen het vloerkleed als kleurplaat gebruikt hebben. Door te kiezen voor een groot vloerkleed kunnen kinderen veilig spelen.

mooie vloerkleed

Minder stoffig

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, draagt tapijt niet bij aan een stofallergie. In tegendeel: doordat tapijt stof vasthoudt, dwarrelt het stof niet door de ruimte. Door het tapijt iedere dag even te stofzuigen, houd je de ruimte juist stofvrij. Dit zorgt voor een beter leefklimaat en is juist prettig voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Op zoek naar mooi tapijt? Bij Kwantum vind je een groot aanbod online vloerbedekking.