Sieraden opbergen

Door de jaren heen verzamel je heel wat sieraden. Natuurlijk kan je deze niet iedere dag allemaal dragen. Bovendien zitten er wellicht ook sieraden tussen die dierbaar voor je zijn. Dan is het wel zo fijn als je deze op de juiste manier kunt opbergen. Je kunt natuurlijk voor een traditioneel sieradenkistje kiezen, maar het is nóg leuker om er echt wat speciaals van te maken. Benieuwd hoe jij sieraden op leuke wijze in de slaapkamer kunt opbergen? Wij geven 5 handige opbergtips!

1.     Maak gebruik van een glazen stolp

Een leuke manier om sieraden op te bergen is door bijzondere bakjes te gebruiken. Iedereen kan immers gebruik maken van traditionele bakken en doosjes, maar jij wil natuurlijk dat jouw sieraden ware eyecatchers kunnen zijn. Kies bijvoorbeeld voor een glazen stolp. Dit staat niet alleen heel stijlvol in de slaapkamer, maar zorgt er ook nog eens voor dat je direct ziet welke sieraden hier liggen. Zo voorkom je ellenlange zoektochten naar het juiste sieraad. En jouw favoriete ti sento ligt hier dan toch maar mooi te shinen!

2.     Hang kettingen op

Ken je dat? Heb je al je kettingen netjes in een mooi bakje gelegd, zitten ze na enkele dagen al in de knoop. En probeer ze dan maar snel uit de knoop te halen voordat je op pad moet. Een bijna onmogelijke taak. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door kettingen niet meer neer te leggen, maar simpelweg op te hangen. Hier kun je eenvoudige haakjes voor gebruiken of schaf vintage haakjes aan die nét wat meer indruk maken in de slaapkamer.

3.     Sieraden mogen gezien worden

De grootste fout die je kunt maken is het niet tonen van je sieraden. Je hebt deze immers niet voor niets aangeschaft. Je bent gevallen op de prachtige uitstraling van ieder sieraad. En je kan er dan ook behoorlijk van genieten als je deze draagt. Maar ze kunnen natuurlijk ook een fantastische rol in de slaapkamer spelen wanneer je ze een keer niet besluit te dragen. Stop ze dan ook niet in afgesloten bakken. Sieraden mogen gezien worden. Kies voor glazen stolpen, open vazen, gouden schaaltjes en ga zo maar door. Zo worden jouw sieraden ware eyecatchers in de ruimte.

4.     Schaf een sieraden standaard aan

Wist je dat er zelfs speciale standaarden verkrijgbaar zijn voor sieraden? Hier kun je zowel kettingen als armbanden aan hangen. Deze kan eenvoudig op een make-up tafel worden geplaatst en dient als ware eyecatcher voor iedere slaapkamer. Leuk om te combineren met alle andere bovenstaande tips.

5.     Gebruik een frame van een fotolijst

Beschik je over enkele sieraden die je niet meer (dagelijks) gebruikt, maar die wel een speciale betekenis hebben? Dan is het mooi om deze een bijzonder plekje in de slaapkamer te geven. Hang ze bijvoorbeeld op in een lege frame van een fotolijst. Zo geniet je van een waar kunstwerk die ook nog eens de ruimte veel persoonlijker maakt. Een mooi idee voor erfstukken en sieraden uit je jeugd.