4 ideeën voor een betaalbare mooie vloer

Is het tijd voor een nieuwe vloer maar heb je een beperkt budget? Een mooie vloer van sterke materialen hoeft niet heel duur te zijn. Er zijn verschillende opties als je toe bent aan een nieuwe vloer en over een beperkt budget beschikt, zoals vinyl, tapijttegels en pvc. Met deze vloeren kun je een compleet andere uitstraling geven aan je interieur en ziet je huis er meteen weer uit om door een ringetje te halen. Hieronder kun je 4 ideeën lezen voor een mooie en betaalbare vloer.

Een vinyl vloer, veelzijdig en makkelijk in het onderhoud

Vinyl is vloerbedekking van kunststof wat in de volksmond ook zeil wordt genoemd, en is enorm veelzijdig. Je kunt vinyl in uiteenlopende patronen en kleuren verkrijgen, van effen kleuren tot bonte dessins. Vinyl wordt ook veel gebruikt om andere materialen na te bootsen, zoals vinyl met een houtpatroon, imitatie natuursteen of een nostalgisch tegelpatroon. Vinyl is makkelijk schoon te houden en daardoor geschikt om in iedere ruimte in huis te gebruiken, zelfs in de keuken. Goede vinyl vloerbedekking heeft een dikke slijtlaag waardoor het lang meegaat en heeft bovendien een geluiddempende werking. Je kunt vinyl zelf leggen, maar het materiaal kan wat weerbarstig zijn als je er nog niet eerder mee hebt gewerkt. Je kunt vinyl ook laten leggen, dan weet je zeker dat het er mooi uit zal zien. 

Laminaat vloer, een natuurgetrouwe look 

Een echte houten vloer is absoluut geen budget oplossing als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Wil je dezelfde uitstraling voor minder geld, dan is laminaat een goed alternatief. Mooi laminaat is nauwelijks te onderscheiden van echt hout en hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn honderden soorten laminaat zodat je precies het laminaat kunt uitkiezen wat past bij de rest van je interieur. Kies bijvoorbeeld laminaat van een donkere houtsoort als je lichte meubels hebt, of creëer een licht en rustig Scandinavisch interieur met een laminaat in lichte tonen. En het leuke van laminaat is dat je er allerlei patronen mee kunt creëren, zoals een visgraat patroon om jouw huis een heel eigen uitstraling te geven.

PVC vloer, onderhoudsvriendelijk en lange levensduur

Een pvc vloer is net als vinyl een kunststof vloerbedekking. PVC is de afkorting van polyvinylchloride en is net als vinyl in verschillende kleuren, patronen en dessins verkrijgbaar. Het is doorgaans wel iets duurder dan vinyl maar gaat dan wel een stuk langer mee. Het materiaal krast en beschadigt veel minder snel dan vinyl en heeft een harde onderlaag waardoor het mooi blijft liggen. Omdat dit type vloerbedekking wel tegen een stootje kan wordt het ook vaak gebruikt in kantoorruimtes, op trappen en op plekken waar veel gelopen wordt. Stof en vuil worden nauwelijks vastgehouden door een pvc vloer waardoor het makkelijk is schoon te houden en zeer onderhoudsvriendelijk is. PVC kopen bij Kwantum is bijvoorbeeld een slimme keuze.

Tapijttegels, comfortabel en praktisch 

Een hele slimme oplossing als je nieuwe vloerbedekking wilt leggen is een vloer van tapijttegels. Tapijttegels geven je dezelfde warmte en comfort als vloerbedekking, alleen zijn deze tegels zeer betaalbaar en makkelijk zelf te leggen. Bovendien kun je met twee of meer kleuren tegels allerlei mooie patronen maken. En gaat er een tegel stuk dan kun je eenvoudig de tegel verwijderen en er een nieuwe voor in de plaats leggen. Een tip is dus om altijd een paar extra tegels te kopen als je voor tapijttegels kiest. En ga je verhuizen, dan haal je de tegels eenvoudig weer los en neem je ze mee naar je nieuwe woning.