diverse vloeren

De mogelijkheden van een stenen vloer

Eén van de vloeren waarin het aanbod zeer divers is te noemen is de stenen variant. Dit is echter een ruim begrip en men kan dan ook denken aan natuursteen, maar ook tegels en plavuizen kunnen behoren tot deze categorie.

Een vloer van steen is door de verscheidenheid prima in te passen in elk interieur of het nu om een landelijke woonstijl, klassieke woonstijl of een hypermoderne woonstijl gaat. Een reden waarom er nog mensen zijn die twijfelen aan het wel of niet nemen van dit materiaal is dat het koud kan aanvoelen. Dit probleem kan echter eenvoudig op te lossen zijn door te kiezen voor vloerverwarming die er onder aangelegd wordt, waardoor de koude voeten tot het verleden zullen behoren.

Soorten en bewerking van steen

 

  • De twee soorten stenen vloeren zijn de natuursteen variant en de uitvoeringen die van keramiek zijn gemaakt, die ook wel bekend staand als plavuizen.
  • Bij natuursteen kan weer onderscheiden worden in de verschillende soorten natuursteen, waarvan marmer wel één van de bekendste soorten is. Door deze op een speciale manier te bewerken, wordt deze geschikt gemaakt om als vloer te dienen. De marmeren stenen vloer staat vooral ook bekend om de luxe uitstraling. Een ander bekende soort is de granieten variant.
  • Een keramische vloer is verkrijgbaar in vele variaties en in allerlei verschillende kleuren met of zonder dessin. Het voordeel hiervan is dat deze in elke denkbare ruimte van het huis kan worden geplaatst en door de waterdichtheid ook geschikt is om als ondergrond in de badkamer te leggen.
  • Er kunnen verschillende bewerkingen worden toegepast, waarbij men kan denken aan het polijsten ervan, waardoor er een gladde oppervlakte ontstaat. Het is echter ook mogelijk om voor een ondergrond van steen te kiezen, waarbij er sprake is van een grove structuur.

Onderhoud van een stenen vloer

Het onderhoud ervan kan verschillend zijn. Zo zal voor een gepolijste uitvoering van steen die de glanzende en gladde uitstraling moet behouden, meer onderhoud nodig zijn dan voor een ondergrond bestaande uit tegels.